Târgu-Mureş: Detectoare de fum la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece secţii ale SCJU vor fi echipate cu detectoare de fum
Zece secţii ale SCJU vor fi echipate cu detectoare de fum

Zece secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş vor fi echipate cu senzori de fum, până la sfârşitul anului, investiţia ridicându-se la peste 430.000 de lei.

Potrivit Mediafax, managerul SCJU Târgu Mureş, Florin Gomotârceanu, a anunţat că, având în vedere evenimentele nefericite care s-au petrecut în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a alocat peste 400.000 de lei pentru dotarea spitalului cu senzori de fum şi o centrală performantă care să îi monitorizeze.

În acest an, se vor monta senzori de fum la zece secţii din spital, la Secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă, Neonatalogie şi compartimentele de supraveghere postoperatorie, dar mai rămân multe de dotat, pentru că suprafaţa întregului spital este foarte mare,
după cum a spus Gomotârceanu. Potrivit managerului SCJU Târgu Mureş, pentru suma alocată de Ministerul Sănătăţii, de 434.000 de lei, s-a făcut o licitaţie şi urmează să aibă loc execuţia, respectiv amplasarea acestor senzori împreună cu o centrală performantă care să îi monitorizeze, până la sfârşitul anului.

Gomotârceanu a adăugat că speră ca proiectul să continue şi anul viitor, până la dotarea tuturor secţiilor spitalului cu senzori de fum.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite