Târgu-Mureş: Cântec, joc şi voie bună la Festivalul „Văii Mureşului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică pe platoul „La Alei” din comuna Răstoliţa. Festivalul stă sub semnul muzicii populare, printre invitaţii numărându-se Aurel Tămaş şi Ioan Boşca, dar nu vor lipsi nici rockerii de la Iris.

Mureşenii amatori de distracţie sunt aşteptaţi în acest week-end pe platoul „La Alei” de la Răstoliţa pentru a participa la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri al Văii Mureşeului. Invitaţi speciali, în cele două zile de festival, vor fi trupa Iris, dar şi artiştii Pepe, Aurel Tămaş, Ioan Bocşa, Mircea Simionca, Mihai Moldovan, Laci Betyar, Ordog Levente şi Kilyen Ilka.

Peste 30 de ansambluri populare

Deschiderea oficială va avea loc mâine de la ora 10.00, când se va inaugura satul alegoric, format din case ţărăneşti cu mobilier şi arhitectură specifică localităţilor de pe Valea Mureşului. Organizatorii ediţiei din acest an a festivalului au pus accent pe muzica populară specifică zonei.

Astfel, atât sâmbătă cât şi duminică, mureşenii prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vadă jocul şi portul popular din localităţile de pe Valea Mureşului, prezentat de membrii a peste 30 de ansambluri folclorice. ”La ediţia din acest an a festivalului accentul va fi pus pe promovarea soliştilor şi trupelor locale, cea mai mare parte a programului fiind susţinut de către aceştia”, a precizat Cristina Manoilă, purtător de cuvânt al Prefecturii judeţului Mureş.

Concurs de Miss şi campionat de fotbal

Din cadrul festivalului nu putea lipsi concursul de Miss, „Frumoasa frumoaselor văii”, dar nici Cupa Văii Mureşeului la fotbal. „La concursul de Miss care se va desfăşura sâmbătă seara pe Scena Mare s-au înscris aproximativ 20 de fete din localităţile de pe Valea Mureşeului. Acestea vor veni îmbrăcate în costum popular, vor trebui să-şi prezinte portul în faţa publicului şi vor avea de trecut mai multe probe de aptitudini. Toate vor primi premii la final constând în obiecte folositoare în gospodărie, dar şi flori şi diplome”, a precizat Cristina Manoilă.

Campionatul de fotbal va avea loc atât sâmbătă cât şi duminică, iar echipa care va câştiga Marea Finală va primii tricouri personalizate pentru toţi jucătorii, dar şi o minge Jabulani, mingea oficială a Cupei Mondiale.

Stand pentru Târgu-Mures şi Topliţa

O noutate în cadrul ediţiei din acest an a festivalului este participarea Primăriei Târgu-Mureş, cu un stand propriu, precum şi cea a municipiului Topliţa, care va fi prezentă cu o casă ţărănească. La festival participă 11 comune de pe Valea Mureşului, iar organizatorii se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să-l depăşească pe cel de 70.000 cât a fost anul trecut.

Bugetul pentru ediţia din acest an a festivalului se ridică la 2,9 miliarde de lei vechi.





Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite