Târgu-Mureş: Avocat acuzat de trafic de influenţă, eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins cererea de arestare a avocatului mureşean Gavril Huza, acuzat de trafic de influenţă. Procurorii DNA au formulat recurs.


Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, sâmbătă, cererea de arestare a avocatului Gavril Huza, care a fost reţinut pentru trafic de influenţă. 

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Duşa, a declarat că avocatul Gavril Huza, acuzat de trafic de influenţă, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, instanţa respingând, sâmbătă, cererea procurorilor anticorupţie de arestarea acestuia pentru 29 de zile.

"Curtea de Apel Târgu Mureş a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş de luare a măsurii arestului preventiv, pentru acuzaţia de trafic de influenţă în ceea ce îl priveşte pe avocatul Gavril Huza şi a impus măsura de a nu părăsi ţara pentru învinuit. Împotriva acestei decizii, reprezentantul DNA a declarat recurs pe loc, în şedinţă publică", a spus Anuţa Duşa, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, recursul va fi judecat în zilele următoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Gavril Huza din cadrul Baroului Mureş a fost reţinut pentru trafic de influenţă de către procurorii anticorupţie, care îl acuză că a pretins 2.000 de lei de la o femeie, căreia i-a promis că va interveni pentru ca soţul său a sa să nu fie arestat preventiv, iar maşina pusă sub sechestru să-i fie restituită.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite