Sesizare ALDE, către ANI cu privire la primarul ales, Dorin Florea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul ALDE la Primăria Târgu-Mureş, Ionela Ciotlăuş a depus o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripţie, în care se arată că primarul ales, Dorin Florea ar fi semnat în calitate de copreşedinte PNL listele de candidaţi ale formaţiunii. Sesizarea a fost trimisă la Agenţia Naţională de Integritate. Ionela Ciotlăuş vorbeşte şi despre cum va arăta oraşul în următorii patru ani şi despre rezultatele ALDE la alegerile din 5 iunie.

Biroul Electoral Judeţean Mureş, prin reprezentantul său Eugen Maier a declarat pentru Agerpress că sesizarea depusă de ALDE nu intră în competenţa lor, prin urmare aceasta a fost transmisă mai departe către ANI.

Cum vede Ionela Ciotlăuş rezultatele obţinute de ALDE la alegerile locale din 5 iunie

Potrivit Ionelei Ciotlăuş, ALDE este un partid nou, înfiinţat abia de un an de zile, cu o structură organizatorică nouă-fragilă, iar la nivelul judeţului acesta ar fi unul din motivele care au determinat rezultatele slabe obţinut de ALDE la alegerile locale din 5 iunie.

image

Rezultatul este mult sub aşteptările noastre şi ale celor care au avut  încredere în noi. Este un scor care nu ne asigură intrarea în Consiliul Local la Tirgu Mures. Asta însă nu ne împiedică  să ne organizăm astfel încât chiar şi din afara Consiliului Local să facem în continuare ca şi până acum opoziţia extrem de necesară unei democraţii sănătoase, mai ales în cazul derapajelor administrative deja existente la Tîrgu Mureş. Regretul meu nu este scorul obţinut ci faptul că viaţa în acest oraş nu se va schimba, asta este ceea ce mă îngrijorează ca om politic responsabil (…)”

“Votul majoritar acordat la aceste alegeri este unul etnic”

Ionela Ciotlăuş consider că votul de timp etnic în loc să consolideze comunitatea şi să-i ajute pe maghiari să se integreze mai bine, să cunoască şi să respecte limba ţării în care trăiesc, istoria şi cultura ei, aşa zişii români care stăpânesc acest oras de peste 4 cicluri electorale continuă să o împartă pe criterii etnice în numele unor dividende electorale, ţinand acest oras captiv trecutului care domină ca şi greutate problemele prezentului.  

Votul majoritar acordat la aceste alegeri este unul etnic. De 20 de ani, în oraşul nostru, administraţia publică se joacă de-a democraţia şi de-a transparenţa. De 20 de ani, în numele unor judecăţi şi comportamente de tipul majoritate / minoritate oraşul nostru a devenit moneda de schimb în înţelegerile politice. Întelegeri, care în opinia mea nu au nimic în comun cu calitatea vieţii târgumureşeanului minoritar sau majoritar, întelegeri ce se încheie mereu între aceeaşi actori ai elitelor politice din PNL-PSD-UDMR. Aceste judecăţi profund negative, nu au nimic de a face cu logica unei administraţii eficiente bazate pe ideea de transparenţă, iar efectul direct şi vizibil, dincolo de stagnarea economică, socială, culturală a oraşului este dat de supremaţia grupurilor de interese care îşi fac din discursul  întemeiat pe binomul minoritate/majoritate  un titlu de glorie, iar din transparenţă un act de demagogie publică” mai spune candidatul ALDE la primăria Târgu-Mureş, Ionela Ciotlăuş

Cum va arăta oraşul în următorii patru ani, în opinia preşedintelui ALDE Târgu-Mureş

Candidatul ALDE la Primăria Târgu-Mureş crede că în continuare banii tîrgumureşenilor vor fi risipiţi sistematic, prin borduri scumpe, concerte megalomanice, bani  daţi pe criterii de clientelă politică, fără proiecte şi investiţii serioase care să dezvolte economic social oraşul.

Am serioase rezerve că viaţa în acest oraş va merge într-o direcţie mai bună, pornind de la actuala criză economico-socială a oraşului. Cu acest primar şi acest Consiliu Local va arăta la fel cum arată de 16 ani şi tot asa va arăta şi peste 4 sau 10 ani, chiar mult mai rău, pentru că în fiecare an se mai distruge câte o firmă, se mai creşte o taxă, mai dispar câteva sute de locuri de muncă, iar tinerii ne pleacă din oraş. Partidele care l-au susţinut ani la rând în Consiliu sau în scrutinul de alegeri, promisiunile nerealizate în 16 ani de nici unul din aceste partide sunt garanţia faptului că în următorii patru ani locuitorii acestui oraş vor avea parte de acelaşi blat, aceeaşi apă mai scumpă decat în orice oraş aflat pe malul unui râu, vor plăti parcare oriunde în oraş şi nu vor avea parcare la spital, vor  avea parte de acelaşi oraş poluat cu trafic aglomerat fără transport în comun civilizat, fără centuri ocolitoare sau piste de biciclete, cu aceleaşi spitale insalubre pe care nu le vor în administrare sau acelaşi funcţionar arogant. Asta va fi adevărata faţă a orasului” a spun Ionela Ciotlăuş, preşedintele ALDE Mureş

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite