Români reţinuţi sub învinuirea că au furat bunuri arheologice de mare valoare din cetatea Sighişoara

0
0
Sighişoara FOTO outdoreactive.com
Sighişoara FOTO outdoreactive.com

Poliţiştii din Mureş au desfăşurat trei percheziţii domiciliare la persoane bănuite de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizaţie.

La data de 14 martie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au reţinut doi bărbaţi şi o femeie, bănuiţi de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniul arheologic, fără autorizaţie, efectuarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a unor detecţii sau săpături în siturile arheologice şi furt calificat.

În fapt, la data de 13 martie, cei în cauză (cu vârste cuprinse între 37 şi 64 de ani, din judeţele Braşov şi Mureş ) au fost depistaţi în flagrant delict, la un sit arheologic roman din Sighişoara, în timp ce ar fi avut asupra lor un detector de metale.

La faţa locului, au fost identificate mai multe unelte, susceptibile a proveni din comiterea faptelor.

Pentru administrarea probatoriului, la data de 14 martie 2021, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie la domiciliile celor vizaţi.

Astfel, în urma percheziţiilor, au fost descoperite alte obiecte, posibil a fi provenite din săvârşirea infracţiunilor. Există suspiciunea că au fost sustrase, astfel bunuri arheologice de mare valoare, care au ajuns pe piaţa neagră.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara.

Vă recomandăm şi:

De ce a „înmormântat” Mandachi autostrada de un metru. „Niciunul nu-i mai breaz. Toţi sunt zero barat”

Senator USR PLUS, luat în vizor pe internet, după ce s-a lăudat că a trimis Poliţia să închidă restaurantele: „Să-ţi fie ruşine, turnătorule!”

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite