Regenerarea pădurilor de stat. Drumul milioanelor de puieți forestieri produși anual de Romsilva

0
Publicat:

Cea mai mare parte a milioanelor de puieți produși anual în pepinierele Romsilva este destinată reîmpăduririlor. În ultimii cinci ani, Regia a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat.

Pepinierele din Covasna FOTO Alina Maria Dungă - Ocolul Silvic Covasna
Pepinierele din Covasna FOTO Alina Maria Dungă - Ocolul Silvic Covasna

Sunt în plină desfășurare semănăturile de brad în pat nutritiv la Pepiniera Silvică Malnaș a Ocolului Silvic Covasna din cadrul Direcției Silvice Covasna.

Este doar o parte a activităților de semănături ale Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, care produce anual în cele șapte pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice aproape 32 de milioane de puieți forestieri, din 60 de specii, și peste 1,2 milioane de puieți ornamentali, din peste 250 de specii.

Cea mai mare parte a puieților forestieri produși în pepinierele Romsilva sunt folosiți în campaniile de împăduriri”, explică Romsilva pe pagina de Facebook a Regiei.

Peste 72.000 de hectare regenerate

În perioada 2017-2022, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, potrivit Romsilva.

Au fost plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri. O parte dintre aceste plantări au fost realizate în cadrul unor proiecte de educație forestieră, la nivelul direcțiilor silvice și parcurilor naționale și naturale, în parteneriat cu unitățile de învățământ.

Semănături de brad. FOTO Alina Maria Dungă - Ocolul Silvic Covasna
Semănături de brad. FOTO Alina Maria Dungă - Ocolul Silvic Covasna

„Școala din Pădure”

Chiar săptămâna trecută, mai multe serii de elevi au participat, în Pepiniera Silvică Cozieni a Direcției Silvice Ilfov, la „Școala din Pădure”, un proiect gratuit de educație de mediu dezvoltat de Asociația ”Nature Talks” în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Au învățat de la trainerii Asociației ”Nature Talks” cum să protejeze mediul înconjurător, iar specialiștii Romsilva le-au prezentat rolul pădurilor în protejarea mediului, modul cum se administrează o pădure, iar la final au învățat să planteze puieți de tuia în Pepiniera Silvică Cozieni, sub îndrumarea specialiștilor Ocolului Silvic Brănești din cadrul Direcției Silvice Ilfov”, precizează Romsilva.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite