Pui de urs salvat de salvamontiştii din Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pui de urs salvat de salvamontişti FOTO Salvamont
Pui de urs salvat de salvamontişti FOTO Salvamont

Salvamontiştii din Harghita au salvat un pui de urs de aproximativ două luni şi l-au predat angajaţilor unui centru.

Salvamont România anunţă pe pagina oficială de Facebook că salvatorii din Harghita au salvat un pui de urs, care ajunsese într-o zonă abruptă: „Pentru ca noi nu putem spune "nu putem" sau "nu vrem" , pentru ca noi facem totul din pasiune şi dragoste pentru tot ce înseamnă "munte"...

Intervenţie a salvamontistilor din Harghita, echipa Vlăhiţa pentru recuperarea dintr-o zona de abrupt unui pui de urs de cca 2 luni şi predarea lui către cei abilităţi sa îl îngrijească intr-un centru special pentru creşterea urşilor. 

Salvamont România, întotdeauna în slujba comunităţii şi a muntelu!“, conform postării de pe Facebook. 

Ursuleţul a fost găsit pe traseul turistic din apropiere de peştera principală din Cheile Vârghişului. Era deshidratat, înfometat şi ţipa foarte tare, motiv pentru care salvatorii montani au blocat imediat intrarea în Cheile Vârghişului, au chemat în ajutor mai mulţi paznici de vânătoare şi au anunţat Garda de Mediu. 

"Colegii au cerut sprijinul vânătorilor, dat fiind faptul că ursuleţul plângea tare, se auzea, şi riscul era destul de mare. A fost un caz destul de riscant, nu ştiam ce s-a întâmplat cu mama ursuleţului şi am avut mare grijă ce să facem şi cum să acţionăm. Este primul caz de acest gen la care intervenim, este un caz destul de interesant şi destul de rar, pentru că, de obicei, ursuleţii care sunt părăsiţi de mamă mor, nu ajung să fie găsiţi şi salvaţi.", a spus Fekete Ors, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita. 

După starea în care se afla puiul de urs exista o mare probabilitate ca ursoaica să nu mai fie în viaţă. Puiul a ajuns la "Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears", singurul orfelinat de urşi din Europa care se află în munţii Hăşmaş. După ce a fost botezat Gabriel, a primit îngrijiri medicale de specialitate care l-au pus pe picioare, fiind înfometat şi deshidratat. Potrivit celor de la orfelinatul de urşi, Gabriel se simte bine şi are deja un partener de joacă, conform Radio România.

Pui de urs salvat de salvamontişti FOTO Salvamont
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite