Primăvara vine cu ploi, dar vremea va fi din ce în ce mai călduroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii se pot bucura, în sfârşit, de primăvară
Mureşenii se pot bucura, în sfârşit, de primăvară

Luna martie marchează începutul calendaristic al primăverii, în ciuda faptului că temperaturile nu sunt de fiecare dată aşa cum ne-am aştepta. E de notorietate faptul că cele mai multe răceli şi viroze sunt înregistrate la început de primăvară, când soarele ne oferă falsa impresie a căldurii.

Mureşenii sunt norocoşi, însă, deoarece începăutul lunii martie aduce temperaturi extrem de ridicate pe timp de zi, spre deosebire de cele sub limita de îngheţ, care se vor înregistra pe timp de noapte. În afara zilelor de miercuri, joi şi sâmbătă, când sunt posibile averse de ploaie, ne vom bucura de un soare extrem de puternic şi de temperaturi ce vor creşte constant, de la o zi la alta, ajungând chiar la 14 grade Celsius spre sfârşitul săptămânii.

După o iarnă îndelungată, organismul se adaptează mult mai greu condiţiilor de mediu şi sistemul imunitar este slăbit. Conform specialiştilor, trecem de la o perioadă în care frigul ne-a ţinut mai mult în casă şi alimentaţia era deficitară, la primăvară, momentul ideal să facem plimbări şi să ne schimbăm regimul alimentar. Dacă nu avem grijă în această perioadă, infecţiile se instalează foarte uşor.

În aceste condiţii,  pentru întărirea imunităţii, fructele şi legumele bogate în vitamina C sunt cele mai importante, deoarece acestea ajută la ameliorarea rapidă a simptomelor de gripă şi de răceală începând prin descongestionarea mucoaselor tractului respirator, urmată de scăderea febrei şi reducerea durerilor asociate virozelor de primăvară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite