Primarul nu a dat undă verde Marşului Secuilor la Tîrgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul rtrecut au participat la Marşul Secuilor peste 10.000 de persoane. FOTO: arhivă
Anul rtrecut au participat la Marşul Secuilor peste 10.000 de persoane. FOTO: arhivă

Dorin Florea a declarat că nu va da aprobare pentru marşul secuilor care ar avea loc pe data de 10 martie, la Tîrgu-Mureş.

Primarul va respecta decizia comisiei de avizare din cadrul mumicipalităţii, care săptămâna trecută a respins solicitarea organizatorilor. Reprezentanţii Comisiei au declarat că motivul pentru care nu au fost de acord cu marşul este în primul rând perturbarea circulaţiei în oraş, deoarece organizatorii evenimentului au cerut închiderea mai multor bulevarde. „Eu nu mă pot împotrivi, acolo sunt oameni profesionişti, nu sunt activişti de partid, nu sunt activişti de emoţii, ci sunt oameni care reprezintă instituţii aplicând legi „ a declarat Dorin Florea.  „Ca primar, dacă trec peste o astfel de instituţie ori sunt prost, ori tâmpit, ori sunt mai deştept ca ei, ceea ce nu mi-am asumat niciodată", a mai adăugat primarul, referindu-se la avizul comisiei.

Mai mult, Dorin Florea a declarat că trebuie evitate la Tîrgu-Mureş conflictele etnice. Primarul a aprobat însă evenimentele care marchează comemorarea eroilor maghiari, la Monumentul Secuilor Martiri din oraş, evenimente care vor avea loc pe data de 10 martie. 

citeşte şi:

Secuii, manifestaţiile independenţei autonomiei

Reprezentanţii autonomilor din Europa au salutat mitingul de la Târgu Mureş: "Fiţi mândri de identitatea voastră"

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite