Primăria Reghin amendată cu 15.000 de lei din cauza incidentului de la strandul din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul din Reghin, unde duminică 14 copii cu vârste între 4 şi 17 ani şi un adult de 21 de ani au ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu clor a fost închis temporar de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş. Inspectorii OPC au amendat Primăria Reghin cu 15.000 de lei din cauza incidentului.

Apa celor patru bazine este în continuare monitorizată, chiar dacă măsurătorile efectuate de specialiştii DSP în 8 şi 9 august au arătat că valorile clorului rezidual liber se încadrează în valorile normale admise. Inspectorii DSP au găsit însă nereguli în ceea ce priveşte dotările ştrandului, aşa că au decis închiderea temporară a acestuia.

„Deoarece, ca urmare a verificărilor, au fost constatate şi deficienţe privind respectarea normelor igienico-sanitare şi anume grupuri sanitare defecte şi lipsa vestiarelor pentru personal, continuă monitorizarea unităţii, fiind acordate termene de remediere a acestora. Ştrandul nu va fi deschis până nu se remediază toate problemele”, a precizat Csiki Zsuzsanna, director executiv adjunct Sănătate Publică Mureş.  Nu doar inspectorii DSP au fost la faţa locului ci şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, care au aplicat o amendă de 15.000 de lei Primăriei Reghin.

Controale la toate ştrandurile din judeţ

Inspectorii DSP au reînceput campania de control în toate ştrandurile din judeţ. “Se iau probe de apă pentru controlul chimic dar şi bacteriologic al acesteia. Astfel de controale au mai fost efectuate în această vară, dar nu s-au găsit nereguli”, a precizat Csiki Zsuzsanna.

Fiecare ştrand mureşean are propriul sistem de autocontrol, prin care se măsoară zilnic valoarea clorului şi PH-ul apei. Dacă se depistează neregeuli, inspectorii DSP pot aplica avertismente sau pot sista activitatea unităţilor până la remedierea acestora. În caz de nereguli majore, amenzile pot fi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite