Portret: Andra Sălcudean este îndrăgostită de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Sălcudean s-a îndrăgostit de muzică de când era doar o copilă
Andra Sălcudean s-a îndrăgostit de muzică de când era doar o copilă

După ce a urcat de două ori pe scenă alături de trupa DJ Project, Andra a simţit că locul ei este acolo. Acum se pregăteşte pentru admiterea la Academia de Muzică Contemporană din Londra.

Andra Sălcudean, sau Andie, cum îi spun prietenii, a iubit întotdeauna muzica, iar calităţile sale vocale i-au fost recunoscute încă din şcoala generală. „Eram în clasa a IV-a când am fost selectată de profesorul de muzică pentru a face parte din corul şcolii", spune Andie.

Pe scenă cu DJ Project

Confirmarea talentului său a venit însă acum cinci ani, când a urcat pe scenă alături de trupa DJ Project. „Era un concert în aer liber. La un moment dat, membrii trupei au invitat pe scenă câteva fete din public. Văzând că nu au găsit pe nimeni, am urcat şi eu pe scenă. Am cântat în duet cu Elena, fosta solistă a trupei, piesa «Privirea ta» şi aşa a început prietenia mea cu membrii trupei. Vara următoare eram la mare când trupa avea un concert într-o discotecă. Atunci am urcat din nou pe scenă şi am cântat împreună în faţa a peste 3.000 de oameni. A fost o senzaţie extraordinară", mărturiseşte Andie.

Tânara a decis să-şi aprofundeze cunoştinţele muzicale, aşa că s-a înscris la Şcoala Populară de Artă unde studiază canto. „Am început să cânt şi în cluburi şi la diferite evenimente şi am început să înregistrez unele cover-uri la piese celebre, tocmai pentru ca publicul să mă poată asculta", spune Andie. 

Tânăra îşi doreşte foarte mult o carieră în domeniul muzical, însă e convinsă că în România acest lucru este foarte greu. „La noi în ţară e promovat un stil de muzică foarte comercial şi care nu cere foarte multe de la artist, ci se bazează mai mult pe înfăţişarea acestuia. Plus că e un stil de muzică ce nu prea exprimă nimic şi care mie nu-mi place. De aceea simt că în străinătate aş avea mai multe şanse", mărturiseşte tânăra, care se pregăteşte pentru admiterea la o şcoală de muzică din Londra.

Întrebări şi răspunsuri:

Ai cochetat la un moment dat şi cu presa. Îţi doreşti o carieră în televiziune?

Da, vara aceasta am lucrat ca reporter la o televiziune locală şi a fost o experienţă interesantă pe care o voi repeta dacă mi se va oferi posibilitatea. Momentan însă prioritară este şcoala, dar după ce voi împlini 18 ani s-ar putea să revin în domeniu. Am prins multă încredere în mine lucrând în presă.

Care este stilul tău muzical?

Stilul meu muzical merge în direcţia R&B , Soul, spre artişti gen Rhianna şi Beyonce, iar în cluburi am cântat trance.

Ce-i place:

„Îmi place să scriu pe blogul personal, îmi place să cunosc oamenii din punct de vedere psihic şi să-i ajut cum pot. Îmi place să mă implic în orice domeniu. Apreciez sinceritatea şi ambiţia de a lucra a oamenilor. Îmi place să povestesc cu prietenii. Îmi plac filmele. Îmi doresc să iau lecţii de pian."

Ce nu-i place:

„Nu apreciez oamenii ce nu-şi respectă promisiunile şi cei care se eschivează. Regret că în România oamenii nu sunt apreciaţi la valoarea pe care o au, iar cei cu adevărat talentaţi în orice domeniu, nu sunt sprijiniţi."

Profil:

Data naşterii: 25 iunie 1993 la Târgu-Mureş

Studii: Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", profil Filologie Engleză

Profesie: elevă

Stare civilă: părinţii

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite