Pompierii mureşeni ne sfătuiesc să evităm improvizaţiile pentru încălzire: „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragediile cauzate de improvizaţiile casnice pentru încălzirea imobilelor s-au înmulţit
Tragediile cauzate de improvizaţiile casnice pentru încălzirea imobilelor s-au înmulţit

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) şi E.ON România au demarat, în această săptămână, a doua campanie comună de informare şi conştientizare a populaţiei, intitulată „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”.

Campania naţională de informare şi educaţie preventivă  R.I.S.C. „ Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!” îşi propune să avertizeze cetăţenii cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor electrice şi a celor alimentate cu gaz.

Ideea campaniei a plecat de la o realitate îngrijorătoare: în fiecare an sute de oameni devin victime, urmare a unor evenimente care se produc fie din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturării coşurilor de fum.

Numai în primele 10 luni ale acestui an, 5.000 de locuinţe au căzut pradă flăcărilor şi 581 de persoane - 550 adulţi şi 31 de copii -  au devenit victime ale incendiilor.
 
De asemenea, în aria de responsabilitate a E.ON, în ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai puţin de 67 de persoane şi-au pierdut viaţa prin asfixiere .


Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, improvizate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri.

Campania naţională R.I.S.C. este a doua campanie comună derulată de I.G.S.U. şi susţinută de E.ON România, prima fiind cea de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite