Peste 5.600 de mureşeni rămân fără apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.600  de mureşeni rămân de astăzi fără apă potabilă, după ce compania Aquaserv a decis să sisteze furnizarea acesteia către 124 de blocuri din 50 de asociaţii de proprietari cu datorii ce datează din perioada 2008-2009.

Cuantumul total al sumelor datorate de locatarii acestor asociaţii se ridică la 1,1 milioane de lei. Printre datorinici se numără şi romii din cartierul Valea Rece, cărora Primăria le-a construit mai multe blocuri sociale, în schimbul barăcilor improvizate pe care aceştia le aveau. 

Romii nu s-au obişnuit însă cu viaţa la bloc, iar în scurt timp au început să acumuleze datorii la întreţinere. „Atât ei cât şi locatarii altor locuinţe sociale ce aparţin Primăriei Târgu-Mureş au acumulat datorii către Aquaserv ce se ridică la 24.803 de lei”, a precizat Andreea Cociş, şef birou relaţii publice al companiei Aquaserv.

Somaţii inutile

 Potrivit conducerii Aquaserv, aceste 50 de asociaţii au fost somate din timp, dar fără niciun rezultat. „Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele legale, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari, le au către Aquaserv. Datorită faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu de sistare a apei potabile”, a precizat Nicolae Tomuleţiu, purtător de cuvânt al Aquaserv.

Societatea mai are de recuperat încă 1.900.000 de lei de la încă 125 de asociaţii de proprietari, care vor fi la rândul lor somate în perioada următoare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite