Peste 5000 de noi  locuri de muncă oferite de proiectul de alimentare cu energie electrică,în judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul ar trebui finalizat in 2015 FOTO: Adevărul
Proiectul ar trebui finalizat in 2015 FOTO: Adevărul

Astăzi s-a dat startul lucrărilor de construcţie a staţiei 110-20 kw Sânpaul, care va asigura o putere electrică suplimentară de 22 Mw.

     Staţia va alimenta 15.000 de consumatori casnici şi industriali, pe o rază de cel puţin 15 kilometri şi va asigura puterea electrică pentru încă un parc industrial în zona comunei Sânpaul.
   “După doi ani de când judeţul nostru şi-a schimbat viziunea în privinţa dezvoltării sale economice, am inaugurat lucrările la cel mai important proiect de sporire a puterii electrice din istoria judeţului Mureş. Staţia de la Sânpaul va avea o putere de 22 Mw, ceea ce va asigura premisele necesare pentru două investiţii de 30 de milioane de euro şi 5.000 de locuri de muncă, proiecte deja anunţate în această zonă. Este primul pas, pentru că proiectul început astăzi va asigura putere electrică pentru încă un parc industrial. La care adăugăm şi beneficiile pe care le va avea Aeroportul Internaţional Transilvania şi Autostrada Transilvania, care va traversa această zonă”, a declarat  preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.
     Valoarea contractului este de aproape 3 milioane euro. Jumătate  provine din fonduri europene, iar restul este asigurat de Electrica Distribuţie Transilvania Sud SA.
     Termenul de execuţie a lucrării este de 12 luni, iar terenul de aproximativ 12.000 mp pe care va fi situată staţia este concesionat de  Primăria comunei Sânpaul.
 

citeşte şi:

EXCLUSIV „Electrocăpuşele“ au devorat 132 de milioane de lei din bugetul Transelectrica, arată Curtea de Conturi
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite