Peste 300 de mii de călători deserviţi anul trecut de Aeroportul Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul anului trecut, Aeroportul Internaţional Transilvania Târgu-Mureş a deservit peste 300.000 de pasageri (300.427, mai precis) şi a depăşit astfel obiectivul stabilit în această privinţă, de 260.000 de pasageri.

Companiile aeriene care au operat zboruri de la Aeroportul “Transilvania” în 2012 au fost Wizz Air, Tarom, Malev, Air Arabia şi Wideroe. Majoritatea zborurilor au fost efectuate de către operatorul aerian Wizz Air, care a desfăşurat curse aeriene către opt destinaţii europene: Budapesta (Ungaria), Dortmund (Germania), Roma şi Milano (Italia), Londra (Marea Britanie), Paris (Franţa), Madrid şi Barcelona (Spania). Prin aceste zboruri operatorul aerian Wizz Air a asigurat în 2012 transportul a peste 270.000 de pasageri (277.848) de la Aeroportul din Târgu-Mureş şi a deservit alţi 4.490 de pasageri în cadrul curselor divertate către Târgu-Mureş de la alte aeroporturi (Cluj-Napoca, Timişoara).

Operatorul aerian Tarom a efectuat în cursul anului 2012 zboruri interne cu destinaţia Târgu-Mureş-Otopeni şi retur cu o frecvenţă de trei zboruri săptămânale. De asemenea, începând cu data de 12 mai 2012 şi până în data de 29 septembrie 2012 operatorul aerian Wideroe a efectuat în fiecare zi de sâmbătă de la Târgu-Mureş curse charter cu destinaţia Copenhaga (Danemarca) iar în sezonul estival (20 iunie–10 octombrie 2012) compania aeriană Air Arabia a efectuat curse charter săptămânale în fiecare zi de miercuri cu destinaţia Hurghada (Egipt).

În 2013 Aeroportul Internaţional“Transilvania”Târgu-Mureş şi-a propus să intensifice traficul aerian prin introducerea de noi destinaţii externe şi să diversifice oferta de zboruri prin atragerea de noi operatori aerieni şi propunerea unor noi destinaţii charter.

Astfel, din primăvara acestui an, Wizz Air, cea mai importantă companie aeriană care operează în prezent la aeroportul mureşean, introduce alte trei zboruri noi cu destinaţia München (Germania) din aprilie 2013, respectiv Bologna (Italia) şi Frankfurt (Germania) din luna mai. Totodată, conducerea aeroportului se află în discuţii şi cu alţi operatori aerieni interesaţi să desfăşoare zboruri de la Aeroportul Transilvania.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite