Percheziții la cabinete medicale din Mureș. Au decontat servicii de sănătate fictive de două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziții au fost efectuate în dimineața zilei de 5 martie 2024 în județul Mureș. Au fost vizate mai multe cabinete medicale unde polițiștii susțin că ar fi fost înregistrate fictiv mai multe servicii medicale.

Percheziții la cabinete medicale Foto: Arhivă Adevărul
Percheziții la cabinete medicale Foto: Arhivă Adevărul

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au efectuat șase mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș. În dosar se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii suspectează că pe parcursul a trei ani reprezentanții a două cabinete medicale ar fi înregistrat și decontat servicii medicale fictive. Prejudiciul cauzat Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ar fi unul de peste două milioane de lei.

„S-a reținut că, în perioada 1 septembrie 2019 - 31 decembrie 2022, reprezentanții a două cabinete medicale din Mureș ar fi înregistrat fictiv servicii medicale, pe care le-ar fi transmis, ulterior, unei instituției publice de asigurări de sănătate, din Mureș, în vederea decontării contravalorii sumei pentru prestarea acestora. Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei”, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Mureș.

Polițiștii fac verificări de acte, urmând ca angajații sau reprezentanții acestor cabinete să fie audiați la Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara.

Peste 30 de firme vizate într-un dosar cu prejudiciu estimat la 5,8 milioane de lei

De asemenea, la datele de 4 și 5 martie., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița și ai inspectoratele de poliție județene Prahova și Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 66 de percheziții domiciliare în peste 20 de județe, dar și în Capitală. Perchezițiile s-au desfășurat în Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiș (1), Botoșani (2), Caraș (1), Bihor (9), Brașov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureș (3), Alba (1), Mehedinți (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeș (1), Galați (1), Ialomița (1), Constanța (1), Olt (1), Iași (1) și în municipiul București (3).

Grup infracțional organizat, destructurat de polițiști Foto : Poliția Română
Grup infracțional organizat, destructurat de polițiști Foto : Poliția Română

A fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri. Prejudiciul cauzat este estimat la 5.800.000 de lei.

Sunt vizate peste 30 de societăți comerciale, care ar fi obținut, în baza unor documente falsificate, diverse finanțări de la mai multe unități bancare. Anchetatorii susțin că persoanele cercetate nu ar fi inițiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens, ci și-ar fi însușit, în interes propriu, banii alocați.

„Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici și mijlocii, fiind obținute finanțări de la mai multe unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul”, transmite Poliția Română. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite