Patinoarul, în topul distracţiilor de sezon, la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de perechi de patine pentru prichindei, dar şi pentru cei mari sunt puse la dispoziţia amatorilor de gheaţă, zilnic, la patinoarul amenajat de Primărie în Parcul Municipal din Târgu-Mureş. Patinoarul a atras anul acesta vârstnici, care în mare parte s-au aflat la prima aventură.

De cum s-a deschis patinoarul, mureşenii au dat iama în Parcul Municipal. Fie ca au închiriat patine, fie au venit cu ele de acasă, amatorii sportului pe gheaţă s-au îmbulzit zilnic la mişcare. Cele cinci ture pe zi sunt aproape insuficiente pentru numărul patinatorilor de ocazie. "Am 60 de ani şi e prima oară când pun patinele în picioare. Am venit prima oară cu nepoţica, mi-a fost rece cât am aşteptat să patineze şi m-am gândit că nu ar fi rău să încerc şi eu", spune Ioana Murariu, pensionară. Nici căzăturile şi nici gerul de afară nu îi îndepărtează de gheaţă pe cei curajoşi. "M-am dezechilibrat şi am tras nişte trânte. Nu renunţ pentru că e sănătos să patinezi".

Angajaţii Primăriei sunt uimiţi de numărul mare de patinatori care au dat buzna chiar şi între sărbători. Pentru că  mulţi dintre cei care urcă pe gheaţă au nevoie de ajutor la primele ture, o parte din angajaţii Patinoarului s-au transformat  în adevăraţi instructori. "Ne cer ajutorul, cum sa nu îi învăţăm sau să le arătăm. Doar un pic trebuie să ne ocupăm de ei şi gata, avem patinatori noi. Culmea e că anul acesta vin şi persoane în vârstă, şi vin regulat, a declarat un angajat", responsabil cu întreţinerea patinoarului.

Pentru viitor, municipalitatea a luat în calcul şi prezenţa unor instructori care să înveţe doritorii mai multe despre mersul pe gheaţă.

citeşte şi:

Patinoarul din Parcul Titan îşi deschide oficial porţile. Intrarea este gratuită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite