Parc de aventuri în inima pământului, la Praid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salina de la Praid, atrage mii de turişti lunar, iar parcul de aventură a dublat numărul lor FOTO: arhivă
Salina de la Praid, atrage mii de turişti lunar, iar parcul de aventură a dublat numărul lor FOTO: arhivă

Dacă până acum numărul celor care vizitau faimoasa Salină de la Praid era în luna mai de 300 de persoane pe zi, de când mina a devenit un loc plin de adrenalină, numărul vizitatorilor s-a dublat. Singurul parc de aventură din România situat la adâncime este asaltat de turişi români şi străini.

         Parcul de aventură a început să prindă contur în anul 2012, când în numai 40 de zile, pe butuci din lemn de brad au fost fixate primele bârne. Asemănător cu parcurile de aventuri de suprafaţă, cel din mina de la Praid, provoacă la fel de multă adrenalină. Trasee bine definite, căţărări şi tiroliene, toate în inima pământului. Amatorii de aventură ajung în parc cu ajutorul autobuzului, care coboară doi kilometri în mina de sare. Parcul de aventuri care ne-a făcut unici în Europa se află la 120 de metri sub pământ, iar ultimele două trasee pentru tiroliene au fost date în folosinţă de curând.

       Cei care se încumetă să înfrunte stânci de sare plătesc între 25 şi 30 de lei, pentru o ora şi jumătate de aventură. Cei mai mici însă, au dreptul la 45 de minute, iar pentru distracţia lor, părinţii scot din buzunare, 20 de lei. La parcul de aventuri există instructori care supraveghează atent mişcările căţărătorilor. Preferata copiilor este tiroliana, căţăratul în copaci şi coarda, dar vizitatorii nu se dau în lături nici de la mersul pe stânci. Stâlpii sunt înalţi de 14 metri, iar traseele sunt bine întocmite, astfel încât amatorii de distracţii subterane să fie în siguranţă.
     Investiţia totală este de 1,5 milioane de euro şi a fost realizată din fondurile proprii ale salinei.
Cei care nu vor senzaţii tari pot juca ping-pong, tennis, pot citi o carte sau pur şi simplu se pot ruga în capela salinei.

   Intrarea costă 22 de lei pentru adult pe zi, iar pentru copii, pensionari şi studenţi o singură intrare costă 12 lei.
 

citeşte şi:

GALERIE FOTO Sute de fluturi exotici îi aşteaptă pe turişti la Praid

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite