Ninsori abundente anunţate de meteorologi în Mureş pentru acest sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizarea va fi valabilă până mâine la ora 21.00
Avertizarea va fi valabilă până mâine la ora 21.00

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsori abundente în mai multe judeţe din ţară, printre care se numără şi Mureşul. Avertizarea e valabilă începând de diseară, de la ora 18.00 şi până mâine seară, la ora 21.00.

Şoferii ar trebui să ştie că ninsorile vor afecta judeţul Mureş pe întreaga suprafaţă, astfel că în cazul planificării unui drum în afara oraşului de reşedinţă, aceştia ar trebui să fie dotaţi cu o lopată, o perie şi pături. În plus, maşinile trebuiesc dotate cu lanţuri antiderapante şi anvelope de iarnă, mai ales că Poliţia Rutieră va efectua o serie de controale pentru verificarea dotărilor de iarnă ale maşinilor aflate în trafic.

Chiar dacă rafalele de vânt vor fi puternice, judeţul nostru va fi ceva mai ferit, comparativ cu alte zone ale ţării, în special Estul şi Sudul României. Totuşi, le recomandăm mureşenilor să nu-şi uite mănuşile, fularele şi căciulile acasă, întrucât temperaturile extrem de scăzute anunţate pentru acest sfârşit de săptămână pot pune în pericol sănătatea tuturor.

Temperaturile anunţate pentru acest sfârşit de săptămână vor fi extrem de scăzute. Astăzi şi mâine, pe mureşeni îi aşteaptă maxime de -2 până la -5 grade Celsius ziua. Spre seară, temperaturile vor creşte uşor, moment în care vor începe precipitaţiile sub formă de ninsoare, urmând ca în jurul orelor 2.00-3.00 să scadă treptat către -5 grade Celsius.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite