Jandarmii mureșeni vor asigura ordinea la moaștele Cuvioasei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 140 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş vor asigura în acest an măsurile de ordine publică, în perioada 12 – 15 octombrie, la procesiunea religioasă organizată la Iași, când la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva se vor închina mii de pelerini din toată țara.

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, pomenită de Biserica Ortodoxă la 14 octombrie, aduce, în fiecare an, la Iaşi, zeci de mii de pelerini din ţară şi străinătate.

Jandarmii mureşeni vor pleca spre Iaşi în data de 12 octombrie a.c. şi vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe culoarul unic de afluire a pelerinilor către locul de depunere a moaştelor, precum şi în zona sediului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.


Deasemenea pe tot parcursul misiunii, efectivele de jandarmi cooperează cu celelalte structuri componente ale sistemului de ordine şi siguranţă publică în sistem integrat, în scopul asigurării climatului de siguranţă a cetăţenilor şi a legalităţii pe timpul desfăşurării acestor manifestări.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite