În medie, 7 din 10 copii vor lua parte la ora de religie. Urmează calcularea numărului de clase, apoi se va şti dacă vor fi profesori fără norme didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conform datelor centralizate  până azi la prânz, peste 1.800.000 de elevi vor merge la ora de religie
Conform datelor centralizate  până azi la prânz, peste 1.800.000 de elevi vor merge la ora de religie

Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice,  a declarat la Târgu Mureş că până azi la orele prânzului au fost înregistrate peste 1.800.000 de cereri ale părinţilor care şi-au exprimat opţiunea pentru participarea copiilor la orele de religie.

„Sunt 1.809.000 de cereri la nivelul orei 12.00 (…)Vom vedea câte clase sunt constituite pe baza acestui număr de elevi şi dacă într-adevăr sunt şi situaţii în care sunt colegi profesori de religie care rămân fără normă. În acest context, la nivel naţional (…)aceste îngrijorări par să fie mult diminuate pentru că procentul îl consider foarte  mare, variind, ce-i drept, în funcţie de judeţ, între 54-55% şi 95%, media naţională este 77%”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că numărul exact de clase se va cunoaşte după finalizarea etapei de depunere a cererilor şi în funcţie de asta şi dacă vor fi norme diminuate ale profesorilor de religie.

“În judeţele în care avem un procent de înscriere de 54-55% trebuie să vedem câţi erau înscrişi înainte că poate în acele judeţe au fost foarte multe cereri de neparticipare şi atunci nu sunt induse diferenţe majore (…)Dacă însă s-a plecat la începutul anului cu un procent de 90% şi acum avem 55% sigur că în acele judeţe ar putea să fie astfel de probleme”, a mai precizat ministrul Educaţiei

Cererile mai pot fi depuse până mâine, 6 martie.

Citiţi şi

VIDEO Ora de religie. Societatea civilă reacţionează la presiunile BOR: „De ce e Biserica atât de disperată?”

Adevărul Live: Preotul Constantin Necula, despre îndoiala înscrierii copiilor la ora de religie

Târgu-MureşPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite