Greva angajaţilor de la Ilefor este legală

0
0

Conducerea societăţii mureşene de prelucrare a materialului lemnos, Ilefor, a intentat un proces împotriva sindicaliştilor care au iniţiat greva pe o perioadă nedeterminată a celor 186 de angajaţi ai societăţii, începută în 21 aprilie.

Tribunalul Mureş a respins procesul conducerii Ilefor, considerând că greva salariaţilor este legală. Totuşi, conducerea fabricii a decis să facă recurs la instanţele superioare, pe motiv că greva, ajunsă la cea de-a 21-a zi, nu are temei. „Noi nu contestăm dreptul conducerii de a contesta decizia Tribunalului Mureş. Astăzi va începe conflictul de drept şi executarea societăţii în ceea ce priveşte acordarea drepturilor salariale şi a bonurilor de masă către angajaţi”, a declarat Marin Gorea, liderul de sindicat de la Ilefor.

Proteste încă din 2010

Protestele angajaţilor de la Ilefor au început încă de anul trecut. Angajaţii au atunci în grevă de avertisment, iar conducerea societăţii le-a promis acestora salarii mărite şi tichete de masă. Acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, salariile le-au fost diminuate cu 5% pe luna noiembrie şi cu 25% în decembrie. În plus, conducerea societăţii a anunţat trimiterea în şomaj a aproximativ 80 de angajaţi, pe motiv că firma nu produce destul profit şi nu primeşte comenzile necesare pentru acoperirea cheltuielilor pentru salariile propriilor angajaţi.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite