GALERIE FOTO Târgu-Mureşul e un veritabil patinoar în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distracţie plăcută pe patinoarul în aer liber Târgu-Mureş!
Distracţie plăcută pe patinoarul în aer liber Târgu-Mureş!

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele două săptămâni au transformat oraşul nostru într-un uriaş patinoar natural. Zăpezile care s-au abătut asupra Târgu-Mureşului, nefiind îndepărtate de pe trotuare şi străzi aşa cum trebuie, au îngheţat şi azi oferă veritabile aventuri tuturor localnicilor care ies din case.

Că e gheaţă peste tot reiese şi din  faptul că numărul mureşenilor ajunşi la Urgenţă cu fracturi a crescut simţitor în ultimele zile. ”Avem zilnic zeci de solicitări din partea persoanelor care alunecă pe gheaţă şi îşi rup mâini sau picioare, ori care scapă doar cu o entorsă. Personal, le recomand mureşenilor, în special celor în vârstă, care sunt susceptibili la răni grave, de genul fracturilor de bazin - în cazul unor căzături - să nu iasă din case atât de des, iar dacă o fac, să fie extrem de atenţi. Doar când e strict necesar şi să meargă doar pe trotuare unde nu există gheaţă”, ne-a declarat Albert Popa, medic specialist.

Indiferent de cartier, trotuarele sunt un coşmar pentru pietoni, care se văd nevoiţi să meargă lipiţi de blocuri sau de case, pentru a nu risca să alunece pe gheaţă. În plus, în unele zone, străzile lăturalnice, unde maşinile de deszăpezire nu au trecut în zilele cu ninsori abundente, s-au transformat şi ele în patinoare. O veste ”numai bună” pentru şoferi, care se distrează de minune de fiecare dată când încearcă să parcheze sau să ia o curbă.


Meteorologii anunţă că vremea va fi în continuare extrem de rece la Mureş, astfel că sunt slabe şanse ca gheaţa să se topească de la sine. Poliţia Locală îi avertizează pe mureşenii care nu şi-au eliberat trotuarele de zăpadă sau gheaţă, că riscă să fie amendaţi în cazul în care nu o fac, dar având în vedere cum arată oraşul, e puţin probabil ca spiritul civic să se trezească din senin în rândul localnicilor sau ca agenţii de Poliţie Locală să-şi facă într-adevăr datoria.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite