GALERIE FOTO Mureşul a luat faţa Sibiului la numărul de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşul a câştigat bătălia cu Sibiul în ceea ce priveşte numărul de turişti
Mureşul a câştigat bătălia cu Sibiul în ceea ce priveşte numărul de turişti

Judeţul Mureş atrage mai mulţi turişti decât Sibiul, dar încă nu se poate apropia de Braşov la acest capitol. Cert e că Cetatea Medievală din Sighişoara, pârtia Aluniş şi lacurile din Sovata, Palatul Culturii din Târgu-Mureş şi cabanele de pe Valea Mureşului atrag mai mulţi turişti în Mureş decât în Sibiu, fosta capitală culturală a Europei.

Dintre cele peste 122.000 de sosiri înregistrate în acest an în structurile de primire turistică din Regiunea Centru, peste 21.000 de turişti, adică 17,37%, au fost înregistrate în judeţul Mureş. Judeţul nostru se sitează pe poziţia secundă la acest capitol, după Braşov. Braşovenii se pot lăuda cu aproximativ 68.000 de sosiri, respectiv 55,65%, în unităţile de cazare din judeţ. Pe ultimul loc în regiune se află unităţile din judeţul Covasna, cu doar 3.500 de turişti.

Poziţia pe care se clasează judeţul nostru este una extrem de onorantă, în condiţiile în care până de curând, bătălia pentru primele poziţii în ceea ce priveşte turismul în Regiunea Centru se dădea între Braşov şi Sibiu.


Totuşi, judeţul nostru are foarte multe de oferit turiştilor care aleg să viziteze meleagurile mureşene. Pe lângă Sighişoara, care este de departe cea mai atractivă destinaţie pentru turişti, mai ales în perspectiva evenimentelor culturale şi cu iz medieval care au loc anual în Cetatea Medievală, vizitatorii Mureşului se bucură de condiţii excelente de cazare la Sovata şi au foarte multe de văzut în muzeele, teatrele şi pe străzile cu clădiri vechi din Târgu-Mureş.

Evident, cel mai important eveniment găzduit în Mureş, care anul trecut a atras 10.000 de vizitatori, este Festivalul Sighişoara Medievală. Odată cu relocarea Peninsulei, festivalul medieval va deveni evenimentul anual de referinţă pentru întreg judeţul.


După ce anul trecut a avut de suferit din cauza referendumului, festivalul fiind scurtat de la zece zile, cât dura de obicei, la doar trei zile, şi anul acesta vom avea parte de o întoarcere scurtă în vremurile medievale. Sighişoara Medievală 2013 va avea loc între 26 şi 28 iulie, aşadar va dura tot trei zile, ca şi ediţia trecută.

În imaginile alăturate puteţi admira cele mai importante obiective turistice ale judeţului Mureş, care atrag anual zeci de mii de turişti.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite