Frizeria caritabilă de la Mureş. Cum au reuşit administratorii să strângă 10.000 de lei într-o singură zi pentru un copil bolnav de leucemie

0
0
La salonul de coafură, în sprijinul lui Robert FOTO: salonul Coron
La salonul de coafură, în sprijinul lui Robert FOTO: salonul Coron

Un salon de coafură din Sighişoara a reuşit într-o singură zi să strângă de la clienţi aproape 10.000 de lei, iar banii vor merge la Robert, un copil bolnav de leucemie. Proprietarii salonului au organizat un maraton de tuns, coafat şi aranjat, iar clienţii au primit în schimb clipe de răsfăţ şi teatru. Câţiva tineri de la grupul Copiilor din Sighişoara au jucate piese de teatru pe parcursul zilei.

Un salon de coafură din Sighişoara  a organizat de vineri până sâmbătă un maraton de 24 de ore de tuns, coafat, aranjat şi machiat. Astfel de la 10 dimineaţa şi până a doua zi la aceeaşi oră cei care şi-au făcut o programare au putut opta pentru unul dintre aceste servicii. Banii plătiţi au fost mai apoi donaţi unui băieţel de cinci ani din Sighişoara, bolnav de leucemie.

La teatru, în salonul de coafură

Spiritul civic a fost cu atât mai mare cu cât 30 de copii şi tineri de la Clubul Copiilor din Sighişoara, de la trupele de teatru “Carpe diem2 şi “Teenart”, coordonaţi de profesorul lor de artă dramatică, Mihai Şoneriu, au interpretat scenete şi monologuri comice – “Cu plete, fără plete” şi “minuturi fără ospătar” – scrise de Bubi Bozdocescu, prezentate prima oară înaintea celui de-al doilea război mondial. Artiştii, cu vârste cuprinse între 12-18 ani au fost impresionaţi de povestea lui Robert şi au susâinut trei reprezentaţii în cele 24 de ore de marathon.

 „Ne dorim ca din suflet de copil să ajutăm un suflet de copil, să nu ne lăsăm influenţaţi de situaţia tristă, ci să încercăm să aducem un zâmbet pe buzele tuturor celor care cu inima deschisă vin astăzi să fie alături de acest copil care vrea să trăiască. Momentele vesele pe care noi le prezentăm sunt lucruri care deschid suflete, aduc zâmbetul şi fac ca omul care ascultă şi vede să-şi amintească cum copilăria este un lucru deosebit şi chiar dacă sunt aceşti copii la o vârstă destul de fragedă înţeleg situaţia copilului bolnav şi doresc din toată inima să poată trece peste boală şi să redevină din nou un copil vesel, care să privească soarele, să se bucure de apă, aer şli lumină. Micii artişti au susţinut trei reprezentaţii. Prima a fost la ora 15, apoi a doua la ora 17, iar ultima reprezentaâie a fost la ora 19. Publicul din salon a fost foarte încântat, mai ales că pe lângă serviciile oferite de salon au primit zâmbete, momente frumoase şi o atmosferă pe care nu o vor uita”, a declarat profesorul de artă dramatică, Mihai Şoneriu.

Proprietara salonului, Laura Bostaca, fiind colegă cu părinţii copilului bolnav a aflat de situaţia tristă a familiei în luna decembrie şi s-a gândit că prin organizarea acestui maraton va putea cumva să îi ajute financiar, să facă faţă bolii şi să o învingă.  

Ideea ne-a venit în luna decembrie, când am aflat de boala lui Robert. Eu sunt şi asistentă medicală şi sunt colegă cu mama şi cu tatăl copilului, la spitalul din Sighişoara. Tatăl lui Robert e brancardier la Urgenţă, mama lui asistentă la pediatrie. Am vrut din tot sufletul să îi ajutăm. Lumea din salon a fost foarte încântată. Clineţii şi-au făcut din timp programări, dar au fost şi care au venit în timpul maratonului, iar noi am încercat să îi mulţumim pe toţi, iar astfel să strângem cât mai mulţi bani pentru Robert. Am prelungit cu câteva ore maratonul, tocmai pentru că am avut astfel de cereri. În total, am avut peste 100 de clienţi, am organizat şi o tombolă cu premii, iar oamenii au fost foarte darnici. S-au strâns 3645 de lei din serviciile prestate de noi, iar din dinaţii şi tombolă alţi 4312 lei. Fiecare persoană şi-a plătit în mod normal serviciul primit, iar banii strânşi vor merge în contul deschis pentru a-l ajuta pe Robert. Am vândut toate biletele la tombolă, iar jumătate din clienţi au primit premii, constând în produse cosmetice. Atmosfera în salon a fost puţin obositoare, dar foarte frumoasă. Teatrul a schimbat totul şi i-a relaxat pe clienţi. Au venit şi părinţi ai căror copii au fost bolnavi şi au dorit să-l susţină pe Robert. Au fost donaţii foarte frumoase”. a spus Laura Bostaca, proprietara salonului.

Robert vrea să trăiască!

robert

La doar 5 ani, Szasz Robert Hunor a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule pre-B. În prezent, el este internat la Clinica de Pediatrie nr. 1 din Târgu Mureş, unde urmează tratament oncologic specific. Costurile sunt însă mari, iar părinţii, angajaţi ai Spitalului Municipal Sighişoara, nu mai pot face faţă.

Povestea lui Robert este cu atât mai impresionantă, cu cât boala a apărut aproape din senin. După câteva dureri de burtică părinţii au mers cu el la spital, iar în urma unor analize de sânge medicii l-au trimis de urgenţă la Târgu-Mureş.

În luna decembrie am aflat de boala băiatului. Înainte cu o săptămână totul era în regulă, cel puâin aparent. Era un copil vioi. Îi plăcea să joace fotbal la grădiniţă, să deseneze, să se joace cu prietenii lui. După acele dureri de burtică a început să fie palid. În urma analizelor i s-a pus diagnosticul de leucemie acută limfoblastică cu celule pre-B. Săptămâna trecută a făcut şi o pneumonie, iar imunitatea i-a scăzut. Analizele i-au ieşit mai bine acum, dar sunt foarte importante următoarele şase luni. Deocamdată nu e nevoie de transplant, dar va mai trebui să facă şedinţe de chimioterapie. Până acum a făcut două, iar dacă va mai fi cazul va mai face. La fiecare două săptămâni îi fac o analiză aprofundată. Deocamdată ne descurcăm, dar tratamentul e scump, iar salariile noastre sunt mici. Am cumpărat medicamente şi din străinătate. Suntem impresionaţi de gestul oamenilor de a-l ajuta pe copilul nostru! Sunt oameni foarte buni! Dumnezeu să le ajute tutoror şi să sperăm că Robert se va face bine”. ne-a declarat, emoţionat, tatăl băiatului, Ferencz Szasz.

Cei care doresc să-l ajute pe Robert pot să doneze bani în contul deschis în lei la Banca „Unicredit Bank Sighişoara”: RO24BACX0000001249340000

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri