„Fratele meu, islamistul” continuă seria documentarelor britanice la cinema Arta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul poate fi urmărit cu începere de la ora 18.30
Filmul poate fi urmărit cu începere de la ora 18.30

”My Brother the Islamist” este documentarul britanic ce poate fi urmărit în această seară, cu începere de la ora 18.30, la cionematograful Arta, din Târgu-Mureş. În regia lui Robb Leech, filmul face parte din proiectul British Documentaries, în cadrul căruia mureşenii au oportunitatea de a urmări gratuit documentare englezeşti premiate la diverse festivaluri.

„Fratele meu, islamistul” prezintă o parte necunoscută a realităţii britanice. Lumea aşa cum o cunoaştem sau credem că o cunoaştem se îndreaptă uneori în direcţii neaşteptate; ca reacţie la diverse probleme sociale, nu puţini tineri britanici, albi, se convertesc la islam şi se alătură unor grupuri extremiste care militează pentru transformarea Marii Britanii într-un stat islamic, guvernat de Sharia – legea musulmană.

Filmul încearcă să găsească răspunsuri şi explicaţii pentru acest fenomen îngrijorător, alăturând punctului de vedere al acestor protestatari pe cel al familiilor acestora, analizând faptele şi situaţiile din perspective diferite.

Accesul publicului la film este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite