Din Târgu-Mureş pentru elevii din toată ţara: primul portal de lecţii gratuite video din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din ciclul primar pot învăţa folosindu-se de lecţiile de pe site-ul mureşean
Copiii din ciclul primar pot învăţa folosindu-se de lecţiile de pe site-ul mureşean

Compania mureşeană de IT Reea a lansat primul portal de educaţie din ţară dedicat elevilor de ciclu primar, care include lecţii gratuite în formal video. Pe site-ul http://www.educatie.inmures.ro/ elevii vor găsi lecţii video de matematică pentru clasele a II-a şi a III-a.

Luna aprilie va aduce, însă, lecţii complete de matematică, limba română şi biologie pentru elevii claselor I - IV. Cu ajutorul lecţiilor video, procesul de învăţare este mult mai simplu, lecţiile astfel prezentate fiind accesibile şi uşor accesabile. Nu în ultimul rând, părinţii vor fi şi ei beneficiari ai acestor lecţii, ei putându-i ajuta mult mai uşor pe cei mici în sistematizarea materiei.

Lecţiile video au fost concepute de cinci profesori din judeţul Mureş, iar echipa de la Reea care se ocupă de proiectul http://www.educatie.inmures.ro/ este formată din zece specialişti.
După mai bine de patru ani de muncă, portalul a ajuns să conţină acum mii de materiale didactice pentru preşcolari şi şcolari, care le sunt oferite utilizatorilor în mod gratuit.

Maniera originală aleasă pentru implementarea cunoştinţelor va îmbunătăţi semnificativ şi relaţia profesor - elev - părinte.  Proiectul nu este primul de acest gen realizat de compania mureşeană de IT. Reea este, de altfel, singura companie privată din judeţul Mureş care s-a implicat financiar în proiecte sociale care vizează educaţia şi îmbunătăţirea sistemelor alternative de predare. Mai mult, prin intermediul portalului www.educatie.inmures.ro numeroase instituţii de învăţământ din Târgu-Mureş beneficiază de pagini web, realizate gratuit de către specialiştii Reea.

Site-ul http://www.educatie.inmures.ro/ se află în topul celor mai accesate website-uri de profil, având  peste 82.000 de vizitatori unici pe lună, în jur de 3.000 de vizitatori unici/ pe i, peste 500.000 de afişări pe lună, iar timpul mediu petrecut pe site este de peste trei minute. Locuitorii din Bucureşti, Târgu-Mureş, Galaţi, Braşov şi Iaşi accesează site-ul cu o frecvenţă mai mare, conform datelor oferite de Google Analytics.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite