Decizie în cazul Mezei Janos: nu îşi poate exercita funcţia de primar în perioada menţinerii sale sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Târgu-Mureş a decis astăzi că Mezei Janos, primarul oraşului Gheorgheni (judeţul Harghita) nu îşi poate exercita atribuţiile de primar pe perioada menţinerii sale sub controlul judiciar, dar nu va fi arestat preventiv. Procurorii anticorupţie au contestat decizia Tribunalului Mureş, care a respins marţi seară măsura arestului.

Curtea de Apel Târgu-Mureş a admis contestaţia formulată de procurorii anticorpuţie la decizia Tribunalului Mureş şi „a desfiinţat în parte încheierea penală atacată”. Drept urmare,  Mezei Janos, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar are obligaţia „să nu se apropie de numiţii Virag Zsolt, Virag Csaba şi Portik Csaba şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale” (martori şi denunţător - n.r.).
 Mai mult, „inculpatul Mezei Janos are obligaţia să nu exercite activitatea de primar al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel.
Curtea a menţinut restul dispoziţiilor încheierii penale contestate, printre care şi respingerea propunerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Târgu-Mureş de arestare preventivă a inculpatului Mezei Janos. În caz a fost menţinută şi  măsura preventivă a controlului judiciar.
Decizia Curţii de Apel Târgu-Mureş este definitivă.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite