Crăciun piperat pentru iubitorii de animale. Cât îi costă garderoba de iarnă pe proprietarii inimoşi de câini şi pisici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moş Crăciun aduce an de an cadouri pentru cei care au fost cuminţi. În această categorie intră de cele mai multe ori şi animăluţele de companie. O zgardă nouă, un medalion inscripţionat şi chiar o jachetă nouă, acestea sunt doar câteva din ideile de cadouri pentru micile animăluţe. Magazinele de specialitate au oferte atractive, dar o haină pentru un căţel poate costa cât una pentru un copil.

O jachetă cu glugă, îmblănită bine şi numai bună pentru sezonul rece, poate fi achiziţionată de la pet-shopurile din ţară de la 100 de lei în sus, în funcţie de materialul din care este confecţionată, dar şi de marcă.

Medicii veterinari ne explică de ce animalele de apartament au nevoie de haine şi explicaţia lor ne face să înţelegem că de fapt nu este un moft al stăpânilor.

image

La animalele care sunt ţinute în afara casei nu sunt probleme. Ele se adaptează. Dar, căţeii care sunt ţinuţi în apartament trebuie să fie îmbrăcaţi neapărat. Îmbrăcămintea este necesară chiar şi pentru cei care au părul mai lung. Chiar dacă e lung, nu au părul de bază dezvoltat. Îmbrăcămintea poate să fie şi la moda, dar neapărat trebuie să ajungă de la baza gâtului la baza cozii. Altfel pot să sufere cu rinichii”, explică veterinarul Bob Miklos.

Moş Crăciun îi poate aduce animăluţului un coş nou sau chiar o căsuţă personalizată. Nici aceste culcuşuri nu sunt tocmai ieftine şi pornesc de la câţiva zeci de lei şi ajung până la 200- chiar 300 de lei.

image

Şi nu doar câinii pot fi răsfăţaţi de Crăciun. Şi pisicile pot primi cadouri jucăuşe. Un sisal pufos ajunge să coste chiar şi 120 de lei.

image

Magazinele de specialitate au şi medalioane trendy pentru căţei şi nu doar pentru ei. Un medalion simplu costă aproximativ 20 de lei, iar pentru unul personalizat şi chiar inscripţionat cu numele patrupedului veţi plăti până la 50-70 de lei.

imageCine a spus că animalele nu au nevoie de încălţări. Ei bine, în tolba lui Moş Crăciun se poate găsi şi o pereche de cizmulize pentru câini. Acestea pot să costă aproximativ 40-50 de lei.

image

Avem o gamă foarte variată de hăinuţe, impermeabile, mai groase când este foarte frig, au gluga să nu îi plouă. Multe mărimi, pentru toate tipurile de căţei. Se pot aduce şi papucei pentru căţeii foarte pretenţioşi. Normal, trebuie să fie şi ei pregătiţi. Să aibă de toate, iar preţurile accesoriilor pentru căţei sunt accesibile. La căţel îi iei o hăinuţă şi o are un an, doi, trei depinde cât de bine o îngrijeşti”, ne spune Claudiu Blanga, consilier vânzări la pet-shop.

Iar dacă vreţi să vă luaţi animăluţul cu voi la colindat e bine să aveţi şi o geantă de transport. În funcţie de cât de îmblănită este, de câte compartimente are şi de mărime, variază şi costul ei. Cea mai ieftină porneşte de la 150 de lei.

image

Şi ca să nu rămâneşti fără fundiţele de pe brad puteţi să vă accesorizaţi animăluţul cu câteva fundiţe cumpărate special pentru el. Nu doar copiii se bucură de jucării. Şi micul prieten vă va recompensa cu datul din codiţă, iar pentru câţiva zeci de lei îi veţi bucura enorm.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite