Controale în judeţ pentru depistarea braconierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii mureşeni au început seria controalelor pentru depistarea braconierilor
Poliţiştii mureşeni au început seria controalelor pentru depistarea braconierilor

Întrucât s-au înmulţit cazurile de pescuit ilegal pe raza judeţului Mureş, poliţiştii anunţă că vor intensifica verificările în zonele din judeţ unde se poate practica braconajul. Persoanele prinse în fapt riscă să facă închisoare.

Poate nu se atribuie o mare importanţă faptului că sportul cu cea mai mare practicabilitate la nivel mondial este pescuitul sportiv. Cu intenţie sau din necunoştinţă de cauză, fapt care însă nu-i scuteşte de pedeapsă, mulţi dintre adepţii acestui sport cad în sfera criminalităţii, săvârşind braconaj piscicol, fapt incriminat şi pedepsit cu  închisoarea”, spune Andreea Pop, purtătoare de cuvânt în cadrul IPJ Mureş.

Una dintre metodele folosite de braconieri la nivelul judeţului nostru, este pescuitul „cu japca”, adică fiind folosite unele unelte neautorizate. Această metodă este practicată în special în anotimpul rece, datorită stării de amorţeală în care se află peştii, ce pot fi astfel prinşi în cantităţi mari şi cu mai multă uşurinţă.

Pentru prevenirea şi depistarea cazurilor de braconaj din domeniul piscicol, poliţia mureşeană desfăşoară diverse acţiuni de control în zonele din judeţ în care este posibil braconajul. Celor ce practică pescuitul ilegal le sunt confiscate uneltele utilizate şi le sunt întocmite dosare penale.

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite