Comuna Band fără primar. Mircea Rusu are interdicţie de a-şi exercita funcţia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mircea Rusu are interdicţie de a-şi exercita funcţia foto arhivă
Primarul Mircea Rusu are interdicţie de a-şi exercita funcţia foto arhivă

Cantautorul Mircea Rusu, primar al comunei mureşene Band nu îşi va putea exercita funcţia în primărie timp de aproape o lună, după ce Curtea de Apel Târgu-Mureş a dat ieri verdictul în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins, luni, recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. Instanţa a decis ca Mircea Rus, primarul comunei Band, cunoscut sub numele de scenă Mircea Rusu, să nu poată părăsi localitatea timp de 29 de zile, dar nici să îşi exercite calitatea de edil.

Curtea de Apel Târgu-Mureş a confirmat astfel sentinţa Tribunalului Mureş în dosarul în care erau cercetaţi Mircea Rus, primarul comunei Band, Adrian Valeriu Rus, fost angajat ca referent al aceleiaşi primării şi Gabor Rupi, administratorul unei societăţi comerciale din localitatea Crăciuneşti.

În a cest dosar, primarul Mircea Rus este cercetat pentru abut în serviciu contra intereselor publice în formă agravată şi continuă, după ce ar fi încheiat în cursul anului 2009, patru contracte cu persoane juridice, fără respectarea procedurilor legale, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu, producând un prejudiciu de peste 300.000 de lei. Rus Adrian Valeriu ar fi fost complice la comiterea infracţiunii, iar Gabor Rupi ar fi săvârşit infracţiunea de evaziune fiscală.

Cei trei au interdicţie de a părăsi localitatea timp de 29 de zile, dar şi de a-şi exercita profesia."Pe durata măsurii obligarii de a nu părăsi localitatea inculpaţii Rus Mircea şi Rus Adrian Valeriu vor respecta şi obligaţia de a nu îşi exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta pentru care sunt cercetaţi în prezenta cauză", se arată în decizia instanţei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite