Cele mai în vogă coafuri de vară pentru căţei. Sfaturile specialiştilor privind periatul ideal şi relaxant al blănii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coafuri la modă pentru catei FOTO http://kiss-collection.ro/galerie-foto
Coafuri la modă pentru catei FOTO http://kiss-collection.ro/galerie-foto

Vara este anotimpul în care ne topim cu toţii, chiar şi micii prieteni de lângă noi, animăluţele de companie. La fel cum nouă ne place să ne bălăcim, să ne tundem cât mai scurt sau să ne îngrijim mai atent, exact la fel au nevoie şi micii jucăuşi să-şi păstreze energia şi să fie curaţi. Saloanele de coafură pentru câini, cât şi medicii veterinari ne dau câteva sfaturi.

În funcţie de rasa de câine, precum şi de recomandările medicilor veterinari, animăluţele au nevoie de un proces de îmbăiere repetat, zilnic sau o dată la câteva zile, de o periere regulată şi de o tunsoare nu doar la modă, ci cât mai confortabilă.

Rasele mari de câini precum ciobănescul mioritic românesc, ciobănescul caucazian, terra nova şi altele se tund măcar o dată pe an şi anume vara, deoarece ei stau afară. Pe de altă parte, rasele de talie mică precum bichonul, shih tzul, pudelul, yorkshire terrier-ul se tund la interval de 2-3 luni sau chiar mai des. Dacă un câine are probleme dermatologice sau întreţinerea blănii de către stăpân nu este posibilă, atunci câinele va fi tuns ori de câte ori e nevoie. Câinele se tunde pentru a-i asigura şi lui un confort corespunzător, mai ales în perioadele călduroase. În urma tunsului, se pot depista diferite probleme ale câinelui nebănuite de către stăpân, de tipul: existenţa de paraziţi, diferite formaţiuni apărute pe piele, eczeme şi altele. Câinele va beneficia de bună dispoziţie, deoarece toaletarea va cuprinde şi tăierea părului de la nivelul ochiilor care poate irita şi care împreună cu surplusul de lacrimi pot da naştere chiar la infecţii ale pielii şi supurări ale acesteia. Mai mult, se va tunde şi părul de la nivelul perniţelor, acolo unde stagnează mizerie, cât şi cel de la nivelul anusului, unde se adună materii fecale”, recomandă medical veterinar Cornelia Silaghi.

Cei mai mulţi câini sunt încântaţi când sunt periaţi, iar acest proces va îmbunătăţii mult relaţia stăpân-pet, în acelaşi timp menţinându-i animalului blană sănătoasă. Un câine are nevoie de un periaj minim, această depinzând de tipul lui de păr. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să alegeţi instrumentele necesare şi să urmaţi nişte instrucţiuni.

“Câinii cu par lung ,de obicei au nevoie de periaj zilnic pentru că părul să nu capete un aspect "mat" şi să devină încurcat. Părul de lungime medie se poate încalci şi ar trebui periat cel puţin săptămânal, iar părul scurt are nevoie de o periere măcar lunară. Indiferent de tipul de par, puteţi peria zilnic blană animalutului dumneavoastră, mai ales dacă acesta este încântat de procedeu. Perierile mai dese în perioada năpârlirii pot împiedică căderile masive de par, în această perioada folosindu-se instrumente speciale, gen fulminatoare. Periatul se recomandă să fie început de la o vârstă cât mai fragedă a animalului, pentru a-l putea obişnui cu manevrele periajului”, ne recomandă specialiştii.

Pentru operaţiuni mai dificile, nu ezitaţi să apelaţi la specialişti. Ei vor ştii excat ce frizură se potriveşte rasei dumneavoastră de câini sau ce tratament are nevoie patrupedul.

Este foarte important ca fiecare proprietar de animale de companie să le ofere acestora o îngrijire adecvată. Întreţinerea regulată şi corespunzătoare aduce multe beneficii animalutului. Pe lângă faptul că patrupedul va fi curat, lucru ce aduce un plus de confort pentru el cât şi pentru stăpân, blăniţă tunsă, curată şi îngrijită menţine câinele sănătos şi îi redă acestuia starea de bine. Blana căţeilor este un mediu în care se pot dezvoltă în timp bacterii, paraziţi şi boli care pot afecta sănătatea câinelui şi a întregii familii, astfel câinele are nevoie de un toaletaj periodic, cu produse profesionale şi ca urmare dumneavoastră vă veţi proteja întreagă familie de microbii şi bacteriile care apar în blană animaluţului dumneavoastră de companie”, ne explică proprietarii unui salon canin.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite