Abecedarul canin, o carte unică scrisă de o tânără iubitoare de animale. Cinci capitole despre cum să îngrijeşti corect un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economist, groomer, formator şi mămică, orădeanca Ioana Scutelnicu (29 de ani) a devenit mai nou şi scriitoare. Iubeşte câinii la nebunie, fiind un copil crescut la ţară, iar Miu, patrupeda ei havaneză, este cea care i-a înlocuit lumea plină de singurătate cu o lume plină de bucurie. Din dragoste pentru câini a scris o carte unică ce poate fi utilizată atât de proprietarii de animale, cât şi ca manual în şcolile de coafură canină.

 „Jurnal Canin. Generalităţi” este o carte cu şi despre câini. Prezintă pas cu pas tehnicile de toaletaj igienic şi igienă pentru 15 dintre cele mai des întâlnite rase canine din România exact cum sunt ele practicate în saloanele de coafură canină.

“Cartea poate fi folosită atât de proprietarii de câini cât şi ca manual în şcolile de coafură canină. Reţetele gătite sunt varianta fast-foodu-lui canin găsit în comerţ, sunt economice, gustoase şi sănătoase. Partea de dresaj cuprinde exact noţiunile pe care proprietarii doresc să le ştie căţelul pentru o mai bună comunicare, relaţionare şi convieţuire. Partea de medicină veterinară  explică vaccinările, deparazitările, microcipare şi simptomele cele mai des întâlnite semne ale unei îmbolnăviri”, susţine Ioana Scutelnicu, autoarea cărţii.

Ceea ce da unicitate acestei cărţi este faptul că nici un alt autor nu tratează problema toaletajului igienic, mai ales explicat pas cu pas şi pe rase. În acelaşi timp, în literatura de specialitate sunt puţini autori care au reţete de mâncare gătită, majoritatea, dacă nu chiar toţi, fiind autori străini.

image

“Cartea este unică şi se detaşează vizibil de toate celelalte prin claritatea informaţiei: îţi spune exact ce ai nevoie să ştii, simplu, pe scurt şi folosind un nivel de exprimare pe înţelesul tuturor.  De aceea "Jurnal Canin. Generalităţi" îl supranumesc, în glumă, şi "Manual de utilizare al căţelului”. Această carte se adresează tuturor iubitorilor de câini, atât proprietarilor cât şi viitorilor proprietari, indiferent de vârstă”, susţine autoarea.

Cartea poate fi comandată de pe pagină de facebook, www.facebook.com/jurnalcanin.generalităţi, la preţul de 32,5 ron, taxe poştale incluse.

“Achiziţionarea de câini că şi animale de companie a început să ia amploare în ultimii ani şi tot mai mulţi proprietari ajung să fie depăşiţi de situaţie, neştiind ce implică întreţinerea unui câine. Ceea ce eu vreau să obţin prin intermediul acestei cărţi este o conştientizare a publicului larg  asupra faptului că nu avem de a face cu nişte jucării pe care le putem pune pe un raft în momentul în care ne plictisim. Câinii sunt fiinţe, dacă nu umane, atunci umanizate de către noi, iar cartea răspunde nevoilor de întreţinere, alimentaţie, igienă şi dresaj pe care orice proprietar sau viitor proprietar ar trebui să le cunoască”, spune Ioana.

image

Ioana este prima persoană din Oradea care a absolvit cursul de coafură canină organizat de singură şcoală de acest gen din România. Orădeancă s-a înscris la acest curs dintr-o nevoie specifică proprietarilor de căţei. Pasiunea pentru căţei o are din copilărie, fiind copil crescut la ţară , însă totul a început în momentul în care a văzut-o pe Miu, havaneză ei. “Ea a fost cea care a dat startul la tot şi care a înlocuit o lume plină de singurătate cu o lume plină de bucurie”, susţine Ioana.

Pentru perioada următoare, orădeancă pregăteşte o nouă carte care se va numi “Hai să gătim!”, volum ce s-a născut din grija pentru cei care au grijă de noi, şi cuprinde reţete pentru un răsfăţ complet. Totodată, Ioana o să mai lanseze cartea “Jurnal Canin.Toaletaj standard”, un ghid de buzunar, practic şi util pentru cei care vor să aplice toaletajul standard.

Va mai recomandam:

O orădeancă s-a reprofilat şi a trecut de la studiul afacerilor internaţionale la coafor canin

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite