Cel mai frumos traseu de biciclete pe malul Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul ciclo “Faţă de Mureş” este cel mai utilizat traseu interurban departe de şosea, din judeţul Mureş. A fost inaugurat în anul 2011, iar de atunci bicicliştii au la dispoziţie peste 40 de km de peisaje minunate, departe de poluarea de pe şosea

42 de kilometri de peisaje mureşene

Un grup de voluntari mureşeni de la Asociaţia Unda Verde a creat în anul 2011 un traseu special pentru biciclişti, situat pe segmentul Reghin - Târgu Mureş, cu locuri de popas şi multe locuri de contemplat, pe malul Mureşului. Calea bătută până atunci doar de pescari este de câţiva ani un traseu folosit pentru alergare, plimbare şi pedalare, departe de circulaţia auto. O companie mureşeană a sponsorizat atunci proiectul cu zece mii de euro.

Traseul se adresează în special familiştilor şi grupurilor mici care aleg să petreacă o zi de drumeţie pe malul Mureşului să să facă excursii de o zi, două, între Târgu-Mureş şi Reghin. Lungimea acestuia este de aproximativ 42 de kilometri. Practic, noi am unificat mai multe căi de acces care erau mai mult sau mai puţin utilizate de lume” potrivit Georgianei Branea, preşedinta Asociaţiei Unda Verde

image

Marcarea traseului prin borne şi indicatoare de direcţie, panourile cu informaţii legate de biodiversitatea şi atracţiile zonei, şi locurile de popas au fost realizate cu intervenţii minimale, cu ajutorul localnicilor şi al studenţilor.

image

Traseul Faţă de Mureş Tîrgu Mureş – Reghin a intrat deja în conştiinţa oamenilor şi locul a revenit în sfera de interes. Malurile erau uitate deşi au un imens potenţial de recreere. Dacă în vara lui 2010 abia vedeai 2-3 oameni pe zi în zonă, odată cu primul indicator la ieşirea din oraş, familii cu copii mici şi grupuri de biciclişti pot fi văzuţi pe maluri.

Acest traseu pentru biciclişti este singurul traseul ciclo naţional din România, marcat în Open Cyclemap, ca hartă de bază pentru aplicaţiile de telefon pentru ciclism.

biciclete4
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite