Poliţiştii locali vor să scape de cerşetori cu ajutorul cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali din Arad sunt hotărâţi să asaneze străzile municipiului de cerşetorii care, zi de zi, agresează vizual şi verbal trecătorii.

Pentru a stopa cerşătoria aceştia fac apel la cetăţeni.

„Cum însă acest lucru nu se poate realiza decât cu aportul imediat şi necondiţionat al cetăţenilor, care trebuie să ştie că, atunci când oferă bani persoanelor de care li se face milă, nu întreţin doar cerşetorii, ci întreţin şi (ne)munca, facem din nou un apel la raţiunea arădenilor, rugându-i să conştientizeze faptul că nici o acţiune a poliţiei nu va fi eficientă întru totul, atâta timp cât ei înşişi nu conştientizează că tocmai mărunţii oferiţi zilnic cerşetorilor îi menţin pe aceştia pe străzi. Cu siguranţă, dacă nu ar primi nici un leu, ar dispărea definitiv”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Arad. 

Pe lângă acţiunile constante de identificare şi trimitere în localităţile de domiciliu a cerşetorilor, poliţiştii locali vor demara o nouă acţiune menită să-i îndepărteze pe aceştia de pe străzi.

„Ne-am gândit să demarăm o acţiune de durată, care presupune un efort constant şi susţinut din partea noastră, prin care să identificăm persoanele care oferă bani cerşetorilor din interiorul maşinilor proprietate personală, urmând să le trimitem acestora, ulterior, o scrisoare de conştientizare asupra neajunsurilor pe care le presupune gestul făcut. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să curăţăm străzile Aradului de cerşetorii care nu contenesc să apară”, a declarat  Viorica Graur, director general Poliţia Locală Arad.

Vă mai recomandăm: Cum se distrează un cerşetor pe banii arădenilor: ziua stă cu mâna întinsă în intersecţie, seara joacă la păcănele şi bea votcă

Cât câştigă cerşetorii romi în Suedia. Cum îi ajută autorităţile suedeze

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite