Ce parfurmuri „să porţi“ pentru a arăta spirit aventurier. Aromele care evocă fără greş tărâmuri îndepărtate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că parfumul reprezintă un accesoriu de fineţe, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Pulverizat în zonele bine vascularizate, poate întoarce privirile multora, mai ales dacă nota lui este una discretă.

Florile orientale, grepfrutul, lavanda sau iasomia, reprezintă baza multor parfumuri. Ştiaţi că persoanele care folosesc parfumuri pe bază de grepfrut sunt percepute având cu cinci ani mai puţin, decât în realitate? În schimb, parfumul de iasomie relaxează, alungă stresul şi depresia, iar parfumurile pe bază de lavandă înlătură stările de anxietate.

Ce spune parfumul despre caracterul tău şi cum îţi influenţează starea de spirit

Fie că eşti o fire sensibilă şi inocentă, autentică sau aventurieră, parfumul ales poate fi arma perfectă pentru a seduce persoanele din jurul tău.

 „Pentru persoanele mai puţin sigure pe ele, dar care caută să evolueze mereu, sunt discrete şi adoră să viseze, aromele care li se potrivesc sunt florile tandre precum trandafirii, cocteilurile de fructe proaspete: portocală, grepfrut, rodie, miresme dulci şi acidulate, care pun în evidenţă prospeţimea şi agilitatea. Nimic indiscret, arogant, ameţitor. Parfumuri cuminţi, uşor de purtat şi de iubit. În schimb, pentru persoanele seducătoare, parfumurile care se potrivesc trebuie să fie pe baza de ambră, gardenie, şi mosc, parfumuri sic, puţin agresive, pentru o senzualitate provocatoare”, potrivit specialiştilor.

Pe de altă parte, persoanelor dornice de aventuri, cu o stare de spirit mereu deschisă spre nou li se potrivesc alte parfumuri, cu alte nuanţe. “Aromele care se potrivesc acestor persoane sunt pe baza de mirodenii, ambră, patchouli şi flori exotice: care evocă tărâmuri îndepărtate. Persoanelor care vor să fie autentice pot allege parfumurile cu note florale de iasomie, magnolie, mărgăritar, bujor, precum şi citrice şi frunze de ceai, adică esenţe liniştitoare sau stimulante, că să miroşi frumos şi să te simţi bine”, mai spun specialiştii.

Nu uitaţi că regula de aur este „less is more”. Parfumul trebuie folosit ca un mic accesoriu, care completează stilul şi ţinuta, dar de multe ori atât femeile, cât şi bărbaţii tind să îl folosească în exces. Acest lucru se întâmplă pentru că, după o perioadă de timp, ne obişnuim cu propria mireasmă şi avem impresia că nu mai este la fel de puternică ca la început.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite