Bucată uriaşă din zidul cetăţii medievale Sighişoara, prăbuşită în timpul nopţii. Cum se degradează unul dintre cele mai importante monumente din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din zidul cetăţii s-a prăbuşit în timpul nopţii. Foto: Facebook / Nicolae Nyku
O parte din zidul cetăţii s-a prăbuşit în timpul nopţii. Foto: Facebook / Nicolae Nyku

O porţiune de 4,6 metri din zidul de incintă al cetăţii medievale din Sighişoara s-a prăbuşit. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă s-a întrunit luni, 5 februarie, la Sighişoara, pentru a discuta mărsurile care vor fi luate după surparea unei porţiuni din zidul cetăţii, eveniment petrecut în noapte de duminică spre luni, 5 februarie.

Primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean s-a deplasat la faţa locului şi a cerut ca măsură de urgenţă izolarea zonei. Totodată, a fost anunţat Institutul Naţional al Patrimoniului şi Instituţia Prefectului Mures. Potrivit RadioSon Sighişoara, un reprezentant al Institutului Naţional al Patrimoniului se va deplasa în teritoriu pentru tema de proiectare şi se va reface porţiunea căzută, în regim de urgenţă. 

Un proiect pentru restaurarea unor tronsoane din zidul cetăţii, inclusiv tronsonul 11 unde s-a surpat o porţiune din zid, a fost depus încă din anul 2016 în cadrul Programului Naţional de Reformă şi se afla pe prima poziţie pentru obţinerea finanţării. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite