Bărbat de 65 de ani, atacat de urs lângă locuinţa sa din Harghita. Care este starea pacientului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un urs a atacat un bărbat lângă casa sa din Harghita
Un urs a atacat un bărbat lângă casa sa din Harghita

Un bărbat din comuna harghiteană Tulgheş a fost atacat de un urs chiar în apropierea casei sale, pentru transportarea sa la spital fiind solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş. ISU Harghita a informat că bărbatul este conştient, dar rănit la faţă, la o mână şi la un picior

Bărbatul în vârstă de 65 de ani a fost atacat chiar lângă locuinţa sa, unde ieşise să culeagă nişte ciuperci. Când a fost atacat de urs, a început să strige, fiind auzit de rude ale sale, a precizat Peter Szilard, managerul serviciului de ambulanţă Harghita, într-o intervenţie la Digi24.

Potrivit lui Peter Szilard, ”starea pacientului este gravă, cu hemoragie masivă”, motiv pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD, care îl va transporta la spitalul din Târgu Mureş

Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat recent că primăriile vor avea contract cu asociaţiile de vânătoare pentru a asigura intervenţie imediată în cazul urşilor agresivi. Ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanţii ONG-urilor de mediu, pe tema intervenţiei rapide în cazul acestor animale agresive, în urma căreia participanţii au convenit că este necesară o procedură clară pentru a proteja viaţa şi integritatea persoanelor.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor au fost prezentate propunerile pentru noul proiect de act normativ care vizează măsuri rapide de intervenţie - în maxim 24 ore - pentru cazurile de atacuri ale urşilor periculoşi.


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite