Angajaţii unei primării, anchetaţi penal după ce au încasat salariile de două ori, atât pe card, cât şi numerar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria din Sânpetru de Câmpie FOTO portalul instituţiei
Primăria din Sânpetru de Câmpie FOTO portalul instituţiei

Situaţia bizară de la Primăria Sânpetru de Câmpie (Mureş) a fost descoperită în urma unui audit al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar plângerea penală a fost depusă la Parchet de către primarul localităţii.

Primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun, a depus o plângere penală împotriva a patru angajaţi ai instituţiei pe care o conduce, după ce un audit al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a indicat că aceştia ar fi încasat câte două salarii lunar, atât în  numerar, cât şi prin virament bancar.

„La preluarea mandatului, neavând o colaborare bună cu colegii, am hotărât să aducem un audit extern, pentru a vedea pe unde ne aflăm. Pe lângă alte probleme care nu sunt departe de alte primării, una le-a întrecut pe toate: salariile. Erau salarii luate pe statul de plată, cash, cu semnătură, şi erau salarii, pentru aceeaşi angajaţi, şi prin virament bancar. (...) Patru angajaţi au luat în formă repetată sume, ajungând la aproape 500.000 de lei. Am făcut sesizări la Poliţia Economică şi la ANAF, deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Acum sunt ca într-o barcă, eu vâslesc înainte, doi vâslesc înapoi, cred că aşa cum suntem noi, primarii, când din patru în patru ani luăm sau nu examenul, aşa ar trebui să fie şi funcţionarii publici, cu examen de competenţe, de morală şi aşa mai departe", a declarat primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun.

Procesul verbal al inspecţiei ANAF a fost încheiat în data de 4 mai 2021 şi prezintă mai multe nereguli financiare în activitatea din trecut a Primăriei Sânpetru de Câmpie, inclusiv în privinţa unor investiţii realizate.

Procesul verbal al inspecţiei vorbeşte despre "elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare", despre faptul că bugetul comunei a fost prejudiciat prin dubla salarizare a celor patru angajaţi cu suma de 447.636 lei şi că statele de plată nu au fost supuse vizei controlului financiar preventiv. 

Vă recomandăm şi:

Fetiţă de opt ani din Iaşi dată dispărută, găsită după căutări de amploare VIDEO

O tânără de 26 de ani a încercat să copieze la Bac şi s-a ales cu dosar penal. Cum arată dispozitivul pe care l-a folosit

Târgu-MureşPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite