O tânără de 26 de ani a încercat să copieze la Bac şi s-a ales cu dosar penal. Cum arată dispozitivul pe care l-a folosit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:  Shutterstock
FOTO:  Shutterstock

Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că un candidat înscris la proba obligatorie a profilului de la Bac a fost eliminat din examen pentru fraudă. Este vorba despre o tânără de 26 de ani, care avea asupra sa un dispozitiviv audio-video.

Femeia în vârstă de 26 de ani a susţinut proba la în Centrul de Examinare de la Liceul „Ion Luca” din municipiul  din municipiul Vatra Dornei. 

Ea avea asupra sa un dispozitiv complex format din cameră video şi cască audio. A fost prinsă în momentul în care i s-au transmis rezultatele. Sunetul s-a auzit în sala de examen.  

Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, în acest caz a fost sesizat Biroul de Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Suceava, care a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv ”divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”. 

Rămâne de văzut dacă va fi cercetat pentru complicitate şi cel care a transmis răspunsurile la întrebări. 

Candidata, nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.  

dispozitiv de frauda la bac

În partea de sus a imaginii este casca şi în partea de jos, dispozitivul video cu cartelă SIM FOTO: Oana Şlemco

La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 au fost prezenţi 4775 candidaţi (3113 la matematică, respectiv 1662 la istorie). 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Final nefericit în cazul copilului înecat şi readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare

Anchetă în Bucureşti. Şoferul unei maşini a aruncat un plic cu bani în interiorul alteia. Poliţiştii au găsit 300.000 de euro şi 45.000 de dolari

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite