Aeroportul Internaţional Transilvania are un nou terminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de modernizare continuă, iar numărul curselor va creşte FOTO: arhivă
Lucrările de modernizare continuă, iar numărul curselor va creşte FOTO: arhivă

Aeroportul Internaţional Transilvania din Tîrgu Mureş are un nou terminal care deserveşte zona de check-in. Lucrările de modernizare au cuprins şi extinderea holului de aşteptare din faţa ghişeelor, precum şi realizarea unei copertine de protecţie a peronului public din faţa aerogării. Mai mult de 400.000 de euro au costat lucrările

Toate aceste investiţii au fost  necesare, deoarece a crescut numărul de zboruri. Dovada: anul trecut Aeroportul a fost punct de plecare pentru 300.000 de pasageri. Anul acesta, numărul lor vor creşte, datorită curse care au fost introduse in 2013. "Este pentru prima dată când avem cinci curse pe săptămână Tîrgu-Mureş-Bucureşti" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mures, Ciprian Dobre. 

Monumentul lui Aurel Vlaicu pleacă din Aeroport 

Umrătorul pas este relocarea monumentului lui Aurel Vlaicu, ridicat la intrarea in Aeroport şi care acum se afla în stare de degradare. Pentru ca urmează lucrările de extindere şi modernizare a parcării, statuia trebuie mutată, dar încă nu se ştie locul. Monumentul a fost realizat de sculptorul Ion Vlasiu şi este evaluat la 3 milioane de lei. 

În 2013, Aeroportul Internaţional „Transilvania” operează 13 destinaţii internaţionale: Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma, München, Bologna, Frankfurt, Bruxelles şi Pisa. Operatorii aerieni care efectuează zboruri de linie la Aeroportul „Transilvania” sunt Wizz Air, Ryanair şi Tarom.

citeşte şi

TAROM rămâne la Târgu-Mureş

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite