Accident grav pe un şantier din Sighişoara. Un muncitor a căzut de la 8 metri  şi a suferit multiple traumatisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de muncă au deschis o anchetă în cazul tânărului rănit grav pe un şantier din Sighişoara
Inspectorii de muncă au deschis o anchetă în cazul tânărului rănit grav pe un şantier din Sighişoara

Miercuri dimineaţă pe un şantier  ANL din Sighişoara o macara de tip „fereastră” s-a desprins de la etajul trei al unui bloc în construcţie. „În urma desprinderii macaralei acesta în cădere a antrenat operatorul macaralei care a căzut de la înălţimea de aproximativ 8 m”, susţin inspectorii mureşeni de muncă. Muncitorul în vârstă de 24 de ani a suferit multiple traumatisme.

UPDATE: conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, tânărul se află în acest moment la Clinica ATI a spitalului în stare foarte gravă, intubat şi ventilat mecanic. Tânărul a suferit multiple traumatisme: cranio-cerebral, cranio-facial, fracturi multiple ale coastelor şi membrelor. A fost operat ieri de urgenţă dar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul acestuia.

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 11.30 Inspectorii mureşeni de muncă au fost anunţaţi despre producerea unui eveniment pe şantierul ANL din localitatea Sighişoara. Poliţia din localitate, echipaje medicale, dar şi o echipă a ITM Mureş s-au deplasat la faţa locului.


Operatorul unui macarale de tip „fereastră” a căzut de la etajul 3 al unui bloc în construcţie, după ce utilajul de o jumătate de tonă s-a desprins. Medicii sighişoreni au constatat că tânărul are traumatism cranio-cerebral, toracic dar şi fracturi multiple ale membrelor aşa că au decis să îl trimită la spitalul din Târgu Mureş.


Inspectoratul de Muncă Mureş a început o anchetă în acest caz şi s-a sistat orice lucrare la blocul nr.1 din cadrul şantierul ANL din localitatea Sighişoara „până la luarea tuturor măsurilor de sănătate şi securitate în muncă în vederea  preveniri accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesional. Inspectoratul Teritorial de Muncă a început un control pentru prevenirea altor evenimente similare. Societatea BINMAR CONSTRUCT DESIGN SRL  BUCUREŞTI a început  cercetarea evenimentului în conformitate cu Legea 319/2006 si HG 1425/2006 cu completarile si modificarile ulterioare”, a precizat Andrei Mureşean, şeful ITM Mureş, într-un comunicat de presă emis astăzi.
Vom reveni cu amănunte privind starea muncitorului.

Citiţi şi

Ancheta ITM în cazul accidentului de muncă de la Turceni, la final. Operatorul a fost ucis de un lift fără revizie periodică efectuată şi fără autorizaţie ISCIR valabilă
 

Târgu-MureşPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite