A început maratonul de tuns şi coafat, pentru a-l sprijini pe Robert

0
0

Maratonul de tuns, vopsit şi aranjat a început la Sighişoara. Un salon de coafură a făcut zilele acestea zeci de programări pentru a ajuta un copil de cinci ani, bolnav de leucemie. Cei care s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Robert vor avea parte timp de 24 de ore de un răsfăţ de zile mari. Merg la coafor, iar în acelaşi timp participă la piese de teatru şi donează bani pentru o cauză nobilă.

Un salon de coafură din Sighişoara organizează de vineri 26 februarie de la ora 10 şi până sâmbătă dimineaţă la aceeaşi oră, un marathon de 24 de ore de tuns, coafat, aranjat şi machiat. Cei care şi-au făcut o programare pot să opteze pentru unul dintre aceste servicii. Banii plătiţi vor fi donaţi unui băieţel de cinci ani din Sighişoara, bolnav de leucemie.

Cum e să mergi la coafor, să asişti la o piesă de teatru şi să faci în acelaşi timp o operă de caritate

Spiritual civic este cu atât mai mare cu cât 30 de copii de la Clubul Copiilor din Sighişoara, de la trupele de teatru “Carpe diem2 şi “Teenart”, coordonaţi de profesorul lor de artă dramatică, Mihai Şoneriu, vor interpreta în timpul acestui marathon scenete şi monologuri comice – “Cu plete, fără plete” şi “minuturi fără ospătar” – scrise de Bubi Bozdocescu, prezentate prima oară înaintea celui de-al doilea război mondial. Copiii implicaţi au vârste cuprinse între 12-18 ani şi au fost impresionaţi de povestea lui Robert.

La doar 5 ani, Szasz Robert Hunor a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule pre-B. În prezent, el este internat la Clinica de Pediatrie nr. 1 din Târgu Mureş, unde urmează tratament oncologic specific. Costurile sunt însă mari, iar părinţii, angajaţi ai Spitalului Municipal Sighişoara, nu mai pot face faţă.

Atât părinţii copilului, cât şi proprietarii salonului speră ca în urma acestui maraton să fie strânşi cât mai mulţi bani, iar exemplul lor să fie mai apoi continuat.

Cei care doresc să-l ajute pe Robert pot să doneze bani în contul deschis în lei la Banca „Unicredit Bank Sighişoara”: RO24BACX0000001249340000.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri