569 de secţii de votare în judeţul Mureş, păzite de peste o mie de agenţi MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică au loc alegerile parlamentare
Duminică au loc alegerile parlamentare

Peste o mie de angajaţi ai Ministerului de Interne vor asigura liniştea procesului de votare în judeţul Mureş, cu ocazia alegerilor parlamentare de duminică. În plus, vor fi efectuate controale  în tot judeţul pentru respectarea legii electorale.

Astfel, pentru protecţia celor 569 de secţii de votare din judeţul Mureş, sunt repartizaţi 466 de poliţişti, 356 jandarmi, 290 de lucrători pentru situaţii de urgenţă şi 12 angajaţi ai altor structuri MAI. În plus, 350 de poliţişti şi jandarmi vor fi responsabili cu menţinerea ordinii publice în judeţ în timpul procesului de votare.

Fiecare sesizare sau incident va fi tratat de Comandamentul Operaţional Judeţean, constituit la nivel teritorial, format din reprezentanţii structurilor M.A.I. şi coordonat de către şeful IPJ Mureş, Valentin Pescari. Prin intermediul unei aplicaţii online, ce va cuprinde toate incidentele cu caracter electoral, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie a poliţiei.

Agenţii vor aplica amenzi între 1000 şi 2500 de lei în cazul deteriorării afişelor electorale în ziua alegerilor sau în cazul continuării campaniei electorale după încheierea acesteia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite