25 de ani de SMURD vor fi sărbătoriţi la Târgu-Mureş în prezenţa fondatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raed Arafat vrea să sărbătorească acasă, aşa cum numeşte el oraşul Târgu-Mureş, cei 25 de ani de la crearea SMURD.

Medicul Raed Arafat, în prezent Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a pus bazele SMURD, în septembrie 1990. Serviciul funcţiona atunci în cadrul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi se baza doar pe un echipaj. Serviciul numit SMUR -Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta fiind adus la spital cu o maşină a Seviciului de Ambulanţă. SMURD este acum un serviciu public integrat care funcţionează în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


Read Arafat a participat vineri la bilanţul ISU „Horea” al judeţului Mureş, unde a declarat că „în primul rând eu sunt acasă aici (...) tot timpul sunt în contact cu colegii de aici, pentru că eu consider că dacă un model a pornit undeva, acesta trebuie să rămână model. Pentru că numai aşa poţi dovedi că un sistem funcţionează. Dumneavoastră toţi (pompieri, medici- n.r.) alcătuiţi un model care a pornit acum 25 de ani. Avem 25 de ani de când a fost prima intervenţie a echipelor noastre (în luna septembrie 1990 –n.r.), iar faptul că rămâneţi un model este un fapt extrem de important pentru toată România”.


Sâmbătă, 17 ianuarie, secretarul de stat în MAI va fi prezent la inaugurarea punctului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Acăţari (judeţul Mureş).
Ana Gajdo

citeşte şi

Fosta baracă SMURD din Târgu-Mureş - cel mai modern Centru de Instruire a medicilor şi asistenţilor în situaţii de urgenţă

Portret: Cristian Boeriu coordonează echipa SMURD Târgu-Mureş
 
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite