Ziua lui Nicolae Ceauşescu, marcată prin articole elogioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ceauşescu era ridicat în slăvi
Nicolae Ceauşescu era ridicat în slăvi

Ziua de naştere a dictatorului Ceauşescu era marcată, în judeţul Gorj, prin publicarea în singurul ziar al vremii de articole şi poezii elogioase.

La nivelul judeţului Gorj, ziua de naştere a dictatorului Nicolae Ceauşescu trecea mai mult neobservată. Singurul mod în care era marcată acestă zi consta în apariţia În singurul ziar local a mai multor articole şi poezii elogioase. „Cultul personalităţii era predominant la Nicolae Ceauşescu. De ziua lui de naştere se publicau, de obicei, poezii şi articole elogioase în Gazeta Gorjului. Mitinguri erau organizate, de obicei, la Bucureşti. În Târgu Jiu exista decât o singură staţie de radioficare la Teatrul de Vară, cu program de o oră pe zi. Probabil că şi acolo i se aduceau elogii de ziua de naştere. Postul de radio respectiv nu se prindea în tot oraşul“, a spus profesorul de istorie, Gheorghe Nichifor. 

Casa Ceauşescu, transformată în muzeu 

Casa de oaspeţi a regimului comunist, destinată odihnei familiei Ceauşescu, a fost transformată, după Revoluţie în muzeu. Aflată lângă Parcul Central, fosta «Casă Ceauşescu», aşa cum este denumită de localnici, adăposteşte acum colecţiile Muzeului Judeţean de Artă. Cea mai mare colecţie este cea a pictorului gorjean Iosif Keber. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite