Zeci de asistenţi ai persoanelor cu handicap, trimişi în şomaj pentru că primăria nu mai are bani. „În ce ţară trăim. Este bătaie de joc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Tătaru are grijă de fratele ei, care este paralizat de 25 de ani          FOTO: Pandurul
Angela Tătaru are grijă de fratele ei, care este paralizat de 25 de ani          FOTO: Pandurul

Asistenţii persoanelor cu dizabilităţi din comuna gorjeană Bîlteni au fost chemaţi în urmă cu aproape o săptămână la sediul primăriei. Acolo, primarul Vasile Vlăduleanu (PNL) i-a anunţat că vor fi trimişi în şomaj, pentru că nu mai are bani să-i plătească.

Angela Tătaru (54 de ani) îl are în grijă pe fratele său, care de 25 de ani este paralizat în urma unui accident de circulaţie. Femeia a pvestit cum a fost chemată la primărie, iar edilul Vasile Vlăduleanu i-a anunţat că are să le dea două veşi: una bună şi alta proastă. Vestea bună este că vor fi băgaţi în şomaj, iar cea rea, că li se vor desface contractelor de muncă. Consiliul Local s-ar fi întrunit într-o şedinţă de urgenţă şi a dat o hotărâre în acest sens.

Angela Tătaru i-a cerut explicaţii primarului Vlăduleanu. „Ne-am dus la această şedinţă şi a venit domnul primar şi cu domnul secretar sau viceprimar, că nu-i cunosc aşa de bine. A spus că trebuie să ne spună o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că vom fi băgaţi în şomaj şi că că vom lua 450 de lei pe lună şi vestea proastă că încetează cartea de muncă. I-am spus că nu este posibil aşa ceva, că legea spune că ne încetează cartea de muncă odată cu decesul persoanei cu dizabilităţi. I-am spus să-i trimită în şomaj pe acei asistenţi ai persoanelor care au certificate de handicap, dar ei muncesc la betoane sau se plimbă cu bicicleta şi fac câte şi mai câte. A spus că nu se poate aşa ceva, că el îi scoate pe toţi sau nu mai scoate pe niciunul şi că nu mai sunt fonduri ca să-i plătească. Nu ştiu dacă se mai întâmplă pe undeva aşa ceva. În ce ţară trăim. Este bătaie de joc“.

Angela Tătaru primea suma de 1.450 de lei: „Fratele meu primeşte pensie de 790 de lei că a muncit câţiva ani la mina Roşia“.

Primar: „Nu pot să vorbesc

Primarul Vasile Vlăduleanu a ezitat să dea un răspuns cu privire la această situaţie nemaiîntâlnită: „Nu pot să vorbesc acum pentru că o să intru la o şedinţă. Sună-l pe secretar. El poate să-ţi spună tot ce doreşti“. Până la ora difuzării acestui material, secretarul comunei nu a putut fi contactat.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au spus că nu pot formula o poziţie pentru că hotărea de Consiliul LOcal nu a ajuns încă la ei. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite