Zeci de accidente pe pârtiile de schi din staţiunea Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii din Gorj au intervenit în aproape 50 de cazuri
Salvamontiştii din Gorj au intervenit în aproape 50 de cazuri

Aproximativ 50 de incidente au avut loc, în prima săptămână de vacanţă, în zona montană Rânca, cele mai multe având loc pe pârtiile de schi.

„În această primă săptămână a vacanţei de iarnă şi a sărbătotilor de final de an, salvamontiştii gorjeni au asigurat asistenţa în special în zona Rânca, unde se înregistrează un  număr mare de turişti. Au fost înregistrate 47 de evenimente, accidente produse pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, la schi, snowboard şi săniuş, dar şi în afara acestora“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. 

Aproximativ jumătate dintre victime au fost transportate la spital cu ambulanţele. 

Sabin Cornoiu menţionează că multe accidente au avut loc ca urmare a aglomeraţiei de pe pârtiile de schi: „12 persoane au fost transportate la spital cu ambulanţele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, iar şapte au fost transportate cu ambulanţele Serviciului Salvamont. Este un număr foarte mare de evenimente produse cauzate de încărcarea foarte mare a pârtiilor de schi, pentru că zăpada a fost puţină şi nu au funcţionat decât două pârtii şi pe acestea s-au aflat mii de oameni, dar şi ca urmare a reglării necorespunzătoare a legăturilor de schi şi supraaprecierea capacităţilor fizice ale practicanţilor sporturilor de iarnă“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite