Zăpadă de doi metri pe Transalpina. Se înaintează greu din cauza rocilor căzute de pe versanţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de deszăpezire avansează cu greutate din cauza rocilor căzute de pe versanţi     Foto: CNAIR
Lucrările de deszăpezire avansează cu greutate din cauza rocilor căzute de pe versanţi     Foto: CNAIR

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale acţionează pe două fronturi pentru a curăţa sectorul de drum de pe Transalpina care se află la cele mai mari înălţimi şi care este închis circulaţiei în sezonul rece.

Se înaintează cu greutate cu lucrările de deszăpezire de pe Transalpina. 

Porţiunea de drum care trebuie curăţată de zăpadă are aproximativ 30 de kilometri şi se află cuprinsă între localităţile Rânca (judeţul Gorj) şi Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea). Se acţionează din ambele zone, iar stratul de zăpadă măsoară şi aproape doi metri.

„Sub vârful Păpuşa aflat în apropiere de zona Rânca se acumulează grohotiş de pe versanţi. Din acest motiv, se acţionează cu dificultate şi se înaintează destul de greu pe această porţiune. Se lucrează la îndepărtarea zăpezii şi dinspre Obârşia Lotrului, pe teritoriul judeţului Vâlcea. Acolo se lucrează mai bine, deoarece s-a introdus freza“, a precizat Cristi Tudor, reprezentantul direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. 

Se aşteaptă ca în perioada următoare să avanseze lucrările de deszăpezire „În perioada următoare, lucrările se vor desfăşura într-un ritm mai alert, deoarece vom reuşi să curăţă zona cu arocamente“, a mai spus Cristi Tudor. 

Se montează indicatoarele rutiere

Urmează ca în perioada următoare să se introducă utilajele cu freză şi pe zona judeţului Gorj. Cristi Tudor spune că se acţionează simultan cu montarea indicatoarelor rutiere, care sunt demontate şi puse la pământ atunci când se închide circulaţia: „Se lucrează în paralel la montarea indicatoarelor rutiere. Nu putem avansa o dată la care se va deschide circulaţia pe tot sectorul Drumului Naţional 67 C“.

Transalpina este cel mai înalt drum din România. Acesta ajunge la o înălţime de 2.145 de metri, în pasul Urdele.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Primarul unei comune din Gorj este acuzat că a lovit o angajată din Primăria Târgu Jiu chiar în biroul acesteia

Florin Mergea şi-a deschis academie de tenis la Târgu Jiu. „Campionii se cresc şi se dezvoltă de mici“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite