Vor începe  negocierile pentru încheierea actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă din CEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile pentru încheierea actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia vor demara de săptămâna viitoare.

O comisie de negociere formată din reprezentanţii sindicali este în curs de constituire. Liderii de sindicat îşi propun să recupereze mai multe drepturi pierdute în urma încheierii Contractului Colectiv de Muncă. „După 15 mai vor începe negocierile, data la care va aprobat bugetul de vebnituri şi cheltuieli. Am fost împuternicit să demarez consultări cu toate sindicatele din Federaţia Univers. Este vorba de vorba de 18 organizaţii sindicale în vederea constituirii unei comisii de negociere, pentru că Federaţia Univers este acum majoritară“, a spus liderul de sindicat Ion Ruşeţ. 

Liderul de sindicat, Ion Ruşeţ, a precizat că la negocierile care urmează să aibă loc se va solicita revenirea la unele drepturi băneşti pierdute în urma încheierii Contractului Colectiv de Muncă. Este vorba de prima de final de an, cotele de combustibil şi cărbune. Mai mult decât atât, reprezentanţii sindicatelor vor ca acordarea acestor drepturi să nu mai fie condiţionată de îndeplinirea pachetului de perfomanţă. „Trebuie să revenim la drepturile salariale şi trebuie să avem o aplecare ca să introducem aceste drepturi ca unele sigure, fără să fie condiţionate de anumite realizări, cum este pachetul de perfomanţă“. 

Din comisia de negociere vor face parte şi reprezentanţi Federaţiei Naţionale Mine Energia, dar într-o proporţie minoritară. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite